Местната власт да определи типа туризъм в националните курорти. Министерство

...
Местната власт да определи типа туризъм в националните курорти. Министерство
Коментари Харесай

Ангелкова иска местната власт да определи типа туризъм в националните курорти

Местната власт да дефинира вида туризъм в националните курорти. " Министерство на туризма готви цялостен мониторинг на цялата подзаконова нормативна уредба ", регистрира министърът на туризма Николина Ангелкова пред публицисти.

Основните законодателни промени, свързани с работата на Министерство на туризма, са свързани със статута на националните курорти. " Намерена е уравновесената формула , тъй като националните курорти са имиджът на българския туризъм и е доста значимо те да бъдат моторът и моторът на съответния район ", безапелационна е Ангелкова.

Тя добави, че това са главните тематики , които ще бъдат показани и на вниманието на Министерски съвет .

Според Ангелкова, локалната власт би трябвало да бъде тази, която да дефинира какъв вид туризъм да се развива на националните курорти. Тя въпреки всичко чака главният спор да се оформи към двата огромни курорта - " Слънчев бряг " и " Златни пясъци ", като разногласията да бъдат " за " или " срещу " парти/семейния туризъм .

Туристическия министър даде да се разбере, че националните курорти не са селищни образования, а са курорти , които имат за цел да притеглят туристи с интерес към нашата страна.
 Плажовете остават приоритет на Ангелкова
Плажовете остават приоритет на Ангелкова

Над 7000 служащи от трети страни са били наети през лято 2018

Другите законотелни промени са свързани с промени в Закона за устройство на черноморското крайбрежие , Закона за концесиите, посредством който от 1 януари 2019 година плажовете към този момент се дават по общия ред.

Плажовете нито са взимани, нито ще бъдат взимани от Министерство на туризма , с цел да ги дава някой различен, увери Ангелкова. Министерство на туризма желае промени, защото по Закона за концесиите не се регистрират спецификите на морските плажове .

Останалите законодателни промени се плануват в Наредбата за категоризация и прекатегоризация на местата за настаняване и хранене, промени в Наредбата за узаконяване на балнео и спа центровете и цялостен мониторинг на цялата подзаконова нормативна уредба .
 Трудно туристическо лято за Варна чака Ангелкова
Трудно туристическо лято за Варна чака Ангелкова

С стабилно развиване България става известна туристическа дестинация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР