Местната власт беше готова да изхарчи 540 000 лева за

...
Местната власт беше готова да изхарчи 540 000 лева за
Коментари Харесай

Как столична община скоростно спря спорна поръчка за новите коли


Местната власт беше подготвена да изхарчи 540 000 лв. за коли в изискванията на намаляващи доходи

Кога един зам. кмет на Столична община приказва истината и по какъв начин се приключва към този момент сякаш прекъсната социална поръчка.

След „ ремонт на ремонта " управлението на Столична община към този момент може да се похвали и с нов модел на „ преустановяване на оповестена за прекъсната социална поръчка ".

Пред очите ни е познатият метод на работа - проба/грешка и неделно „ гасене на пожари " от екипа на кмета на София. На 01.04.2020г. на уеб страницата на Столична община е оповестена социална поръчка за доставка на 6 броя фабрично нови леки коли за потребностите на Дирекция „ Транспорт " при Столична община, надлежно 3 броя вид „ Седан " или вид „ Лимузина " и 3 броя вид „ Седан " или вид „ Хечбек ".

Общинските съветници от Българска социалистическа партия през вчерашния ден - 05.04.2020г. в 16.30ч. оповестиха своята позиция, че тази социална поръчка с възложител Кристиян Кръстев - зам. кмет по превоза на Столична община е ненужна и напълно голословна. При крещящата потребност от средства за общинското опазване на здравето, общественото подкрепяне, градския превоз, почистването и дезинфектирането на града, закупуването на нови коли за администрацията е неприемливо и аморално.

Запознахме се с документите и останахме в откровено неразбиране, както във връзка с техническите условия, по този начин и във връзка с критериите за оценка. Особено бяхме впечатлени от експлицитното условие във връзка с цвета на леките коли вид " седан " или " лимузина " - сиви. Настояхме неотложно госпожа Фандъкова да приключи публичната поръчка!

В рамките на два часа събитията добиха темперамент на гротеска с детайли на мелодрама. Във фейсбук страницата си зам.кмета Кръстев съобщи, че по отношение на появили се спекулации, свързани с социална поръчка за доставка на коли, желае да уведоми всички, че същата е спряна на 1 април предвид на спешната обстановка.

Бърза информация в „ Профила на купувача " на уеб страницата на Столична община сподели нещо напълно друго - 1- ви април 2020г. е датата, на която е оповестена откритата процедура, като срокът за присъединяване е до 28 април 2020г. Никъде нямаше качена информация за преустановяване на процедурата. Но след към два часа чудото пристигна! В късните часове на почивния неделен ден - надлежно в 18;41 ч. и 18.48 часа публичната поръчка за двете позиции леки коли е спряна!

източник: Милка Христова/фейсбук
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР