Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и

...
Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и
Коментари Харесай

Комисията за борба срещу противообществените прояви в Община Мездра прие отчета за дейността си през 2019 г. /снимки/

Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни в Община Мездра одобри доклада за своята активност през 2019 година „ През отчетния интервал се следи понижаване на броя на противообществените прояви, осъществени от малолетни и малолетни лица, означи секретарят на комисията Силвия Петкова. В поддръжка на това изказване тя уточни, че през предходната година са формирани и прегледани 17 възпитателни каузи. За съпоставяне: през 2018 година броят на кражбите и хулиганските прояви е бил 26. Същевременно през 2019 година са регистрирани 21 малолетни и малолетни правонарушители, до момента в който през по-миналата година те са били 39.
През отчетния интервал са наложени следните възпитателни ограничения: „ Предупреждение” - 15 бр., „ Поставяне под образователен контрол на публичен възпитател” - 4 бр., „ Задължаване да взе участие в съвещания, образования и стратегии за превъзмогване на отклоненията в поведението” - 3 бр., „ Поставяне под образователен контрол на родителите или на лицата, които ги заместват, със обвързване за полагане на засилени грижи” - 2 бр. и „ Задължаване да се извини на пострадалия” - 1 бр.
Същевременно, според Методиката за оценка на риска от наново осъществяване на противообщиствени прояви от малолетни и малолетни лица, през миналата година са направени 83 карти за оценка на риска.
Броят на съветваните деца с противообществени прояви е 78, от които 36 малолетни и 42 малолетни, а извършените фамилни съвещания - 39.
Реализирани са 15 превантивни стратегии, в които са обхванати общо 2 741 възпитаници, в т. ч. 2 348 малолетни и 393 малолетни. Сред тях са стратегиите „ Детско лятно образование “, „ Безопасно държание на децата като участници в пътното придвижване “, „ Интернет - риск или разсъдък “, „ Кражба, безчинство и вандализъм “, „ Превенция на нападателните прояви “, „ Превенция на зависимостите” и други
Проведени са и 4 анкетни изследвания по тематиките: „ Агресия измежду децата в 5 клас “, „ Употреба на опиати от възпитаници в 10 клас “, „ Какво знаем за трафика на хора? “ (в 8 клас) и „ СПИН и заболявания, излъчени по сексуален път “. В тях са взели участие 327 възпитаници, от които 128 малолетни и 199 малолетни.
Отчетът за активността на комисията през 2019 година следва да бъде прегледан от Общинския съвет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР