Местната коалицията “Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София) представи

...
Местната коалицията “Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София) представи
Коментари Харесай

Новият площад “Възраждане” - с 500 подземни паркоместа и парк

Местната обединението “Продължаваме Промяната - Демократична България ( " Спаси София " ) ” показа абстрактен план за възобновяване на площад “Възраждане ”. Заедно с поданици на квартала и жители специалистите от екипа обединението разискаха опциите за промяна на занемарените пространства на площада.


Превръщането му в наличен парк с актуализирано трамвайно обръщало и под земята паркинг е решение, както за незадоволителните паркоместа в региона, по този начин и за безвредни и облагородени пешеходни пространства в историческия център на града.

“Многократно сме коментирали потребността от подземни паркинги, а едно от най-подходящите места за това в центъра на София е площад “Възраждане ”. Показваме по какъв начин може да обезпечат паркоместа за колите, като по едно и също време с това се усъвършенства напредването пешком и с градски превоз в зелена среда ”, съобщи Борис Бонев.

Бонев е лидер на листата за общински съветници на обединението.

“Можем да реализираме по-широки тротоари с облагородена, зелена и налична пешеходна среда, която към сегашния миг липсва. Осигуряването на нови и изнесени от улиците паркоместа в центъра е наш приоритет от самото учредяване на “Спаси София ”, сподели арх. Росица Николова.

Тя също е претендент за общински консултант от обединението. Според нея планът за промяна на площад “Възраждане ” е изцяло вероятен при вземане предвид със наложителните за подобен огромен план геоложки и археологически изследвания.


При представянето беше потвърдено, че под площад “Възраждане ” има място за над 200 автомобила на всяко подземно равнище. Ако подземният паркинг се построи на две равнища, той ще събере към 500 автомобила. Предложението на обединението включва и смяна в организацията за придвижване - асфалтираната част по бул. “Ал. Стамболийски ” сред двете паркови пространства да се размени с пешеходна част, споделена с озеленено трамвайно трасе през парка и изнасяне на автомобилния трафик по периферията на площада.

По този метод ще се понижи интензивният трафик и ще се усилят пешеходните зони през парка. А с цел да може да се оформи нова зелена пешеходна ос в центъра на София, пешеходното пространство на пл. “Възраждане ” ще употребява идентично оформление като това на пл. “Св. Неделя ”.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР