Местната коалиция Продължаваме промяната - Демократична България (Спаси София) ще

...
Местната коалиция Продължаваме промяната - Демократична България (Спаси София) ще
Коментари Харесай

ПП-ДБ обжалва изборите за районен кмет на Банкя след разлика от само 2 гласа

Местната коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България " (Спаси София) ще апелира резултата от първия тур на изборите за областен кмет на Банкя. Това излиза наяве от прессъобщение на групировката.

Кандидатът на ПП-ДБ Георги Атанасов не съумя да доближи до балотажа на втори тур в Банкя, само че разликата му с класиралия се на второ място Антон Бранков от " Възраждане " в реалност се оказа единствено 2 гласа. За Бранков са регистрирани 737 гласа, до момента в който Атанасов събра 735.

В последна сметка за областен кмет на Банкя беше определен претендентът на ГЕРБ-СДС Рангел Марков, който на балотажа събра поддръжка от 53.56%.

Мотивът на ПП-ДБ да оспорва резултатите от първи тур са поради противозаконен състав на една от комисиите в региона. Оказва, се че в една от тях ръководителят и зам.-председателят имат роднинска връзка, като те са дядо и внук. Двамата са излъчени от състава на СИК надлежно от ГЕРБ-СДС и " Възраждане.

В жалбата пред Административния съд се твърди още, че в три от секциите действителни бюлетини са преброени погрешно, повишен е броят на в началото употребяваните хартиени бюлетини, а в протоколите са нанесени ремонти, които не са плод на техническа неточност.

ПП-ДБ споделя, че гласовете са броени " безредно ", а след информация с видеозаписа от една от секциите упоменатият брой гласове за ПП-ДБ не дава отговор на действителното число, записано в съответния избирателен протокол.

" Неправилното отразяване на действителния резултат от гласуването води и до погрешно установяване на позволените до присъединяване на втори тур претенденти ", показват жалбоподателите.

Това е вторият път, в който резултати от изборите в столицата биват обжалвани. По-рано неуспелият кандидат-кмет за София Ваня Григорова внесе жлаба в Административния съд с сходно искане, само че то беше отхвърлено.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР