Местната инициативна група (МИГ) Сливница-Драгоман заедно с други два МИГ-а

...
Местната инициативна група (МИГ) Сливница-Драгоман заедно с други два МИГ-а
Коментари Харесай

От Сливница до Сардиния ще привличат туристи с къщи за гости и оброчни кръстове

Местната инициативна група (МИГ) " Сливница-Драгоман " дружно с други два МИГ-а от италианския остров Сардиния ще притегля туристи посредством експониране на оброчни кръстове. Така ще се подкрепи локалният бизнес - къщи за посетители, заведения за хранене и услуги, а също така общините ще станат по-разпознаваеми за света, разясни пред Mediapool изпълнителният шеф на МИГ " Сливница-Драгоман " Венцислав Димитров.

Проект на МИГ " Сливница-Драгоман " беше вторият в инспекцията на общо 14 къщи за посетители, подхваната от новия министър на земеделието Десислава Танева. С цел бистрота на инспекциите, на тях са канени и обособени медии.

Посетеният в понеделник хотел се намира в село Гургулят, община Сливница, и е благосъстоятелност на някогашната общинска съветничка от Българска социалистическа партия Николинка Миланова. Тя обработва и към 200 дка земеделска земя, съгласно оповестен документ на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) от 2016 година

Хотелът в Гургулят е издигнат по предприсъденителната стратегия САПАРД, а в този момент кандидатства за нова помощ от над 58 хиляди лева за дооборудване с водогреен казан по Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) 2014 - 2020 година посредством така наречен МИГ-ове (Местна инициативна група).

През сегашния програмен интервал се финансират къщи за посетители и спомагателни действия за тях само през МИГ-овете. Причината е, че приемът по другите две ограничения с бюджет от 30 млн. евро не е отварян, поради абсурда с къщите за посетители за предишния програмен интервал 2007 - 2013 година, който се ревизира от прокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР