Местната администрация на морската община смята да възроди Spirit of

...
Местната администрация на морската община смята да възроди Spirit of
Коментари Харесай

Варненец възражда Spirit of Burgas чрез нов фестивал

Местната администрация на морската община счита да възроди " Spirit of Burgas " посредством " Spice Music Festival,90s " това лято, излиза наяве от нейно съобщение за подписан контракт в Агенцията за публични поръчки.
Музикалният фестивал ще се организира на 9 и 10 август 2019 година на територията на пристанище Бургас.
" Във връзка с идния летен сезон и потвърдения принос на всяко едно културно събитие за развиването на Бургас като фестивален град, посещаван освен поради туристическите си забележителности, само че и поради многообразието си от мероприятия, се породи концепцията за музикален фестивал. Идеята за провеждането му е подбудена от носталгията по най-обичания, чакан и посещаван Фестивал " Spirit of Burgas ", който се радваше на голям триумф и който записа града ни във фестивалната карта на света ", се сочи в документите на публичната поръчка.
Желанието на локалната администрация е да върне " духа на Бургас " с нова концепция, друго място, нова идея и присъединяване на известни, световноизвестни актьори от 90-те години на няколко особено подиуми, очаквайки същия отзив и мащабност.
" Уверени сме, че с този фестивал още веднъж градът ни ще бъде хазаин на хиляди посетители от страната и чужбина, както и голяма наслада за бургазлии, които всяка година чакат завръщането на обичания си фестивал, като оформянето на фестивалната зона ще успее да съчетае индустриалния жанр на мястото със звученето на известна музика, зони за отдих, храна и питиета ", допълват от общината.
Странното е, че контрактът за 166 666 лева без Данък добавена стойност (или 200 000 лева с ДДС) е подписан с варненска компания. " Културно-масова активност " е еднолична благосъстоятелност на варненеца Николай Тодоров. До април месец предходната година тя се е казвала " Стоев " ЕООД, била е с друг предмет на активност – дизайн, планиране, произвеждане и продажба на мебели и други Тодоров я купува на 25-ти април за 5000 лв. от предходния й притежател Асен Стоев, трансформира наименованието и активността й – образуване на концерти, представления, изложения и други
Поръчката е предоставена с директно договаряне. Само сдружението на Тодоров е поканено да взе участие.
Аргументът на зам.-кмета по културата в община Бургас Йорданка Бенова-Ананиева за това е, че изключителните права за реализиране на услугите, свързани с организация, реклама и осъществяване за фестивала са преотстъпени на сдружението " Културно – всеобща активност " ЕООД. Те държат изключителните права върху селектираните актьори и са техни представители.
Припомняме, че най-амбициозният музикален план на общината " Spirit of Burgas " започва през 2008 година Световноизвестни реализатори като Роби Уилямс, " Фейт ноу мор ", " Продиджи " участваха в него. В началото той се финансираше с по 300 000 лева, само че поради финансови усложнения сумата бе понижена след това на половина. През 2014-та не се състоя, за финален път " Spirit of Burgas " се организира през 2015-та.
Наследникът му " Spice Music Festival,90s " е с упоритостта да обезпечи наличието на известните от 90-те години реализатори и сформира: " 2 Unlimited ", " East 17 ", " Snap! ", " Dr.Alban ", " Haddaway ", " C+C Music Factory ", " La Bouche ", " Ice MC ", " 2 Brothers on the 4th floor ", " Sonique ", " Cappella ". Очакват се и изненади.
Билетите към този момент са пуснати за продажба.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР