Местната администрация има реален шанс да привлече европейско финансиране в

...
Местната администрация има реален шанс да привлече европейско финансиране в
Коментари Харесай

Бургас e все по-близо до 60 млн. лева за нови електрически автобуси

Местната администрация има действителен късмет да притегли европейско финансиране в размер на 60 млн. лв. за закупуването на нови електрически рейсове. Това разгласи пред Дарик шефът на общинския транспортьор " Бургасбус " инж. Петко Драгнев.

След по-малко от седмица ще бъде допустимо ĸaндидaтcтвaнeто по нoвaтa пpoцeдypa " Mepĸи зa aдpecиpaнe нa тpaнcпopтa ĸaтo изтoчниĸ нa зaмъpcявaнe нa aтмocфepния въздyx " по OП " Oĸoлнa cpeдa ".

Одобреният финансов запас по програмата е съвсем 400 млн. лв., които ще бъдат разпределени за нови екологични транспортни средства в единадесет общини, измежду които и Бургас.

" Документацията се приготвя. Надявам се, че ще успеем да защитим вижданията си за понижаване на нездравословните излъчвания, каквато е и задачата на програмата, с цел да получим финансиране. Сумата от 60 млн. лв. е без Данък добавена стойност. Тези средства ще са задоволителни за закупуването на 51 електрически рейса ", изясни инж. Драгнев.

По думите му, транспортните средства ще се употребяват по всички линии - на ротационен принцип, както се действа и все още. Част от средствата ще бъдат вложени в закупуването и консолидираното на спомагателни системи в новите рейсове, с цел да бъдат внедрени в системата на градския превоз в Бургас.

" Включваме валидатори, системи за GPS следене и връзка с таблата по спирките. Освен това ще се наложи и построяването на довеждаща инфраструктура до зарядните станции, които би трябвало да сложим ", сподели шефът на " Бургасбус ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР