Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и

...
Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и
Коментари Харесай

Открит урок на тема Трафик и употреба на наркотици“ се проведе в Несебър

Местна комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните към Община Несебър провежда през днешния ден открит урок на тематика " Трафик и приложимост на опиати “. Срещата се състоя в заседателната зала на учебно заведение " Любен Каравелов “ и събра възпитаници от деветите и десети класове.

Гости лектори по извънредно настоящата тема  бяха представител на организация " Митници “- контрольор Павел Романов; арбитър Мария Берберова от  Районен съд Несебър и представител на  детска педагогическа стая към  полицията- контрольор Димо Димов.

Засегнати бяха тематики за методите и методите за контрабанда и наказванията, които се плануват при  опит за преместване на неразрешени субстанции и вещества. На подрастващите бе обяснено, че незнанието не е опрощение при  осъществяване на закононарушение и плануваните от закона присъди са тежки и се изтърпяват дейно.

За рисковете от провалено бъдеще, за  неизрядно правосъдно досие  съпътстващо  осъществяване на дори  минимална вина на закона приказваха арбитър Берберова и контрольор Димов.

Употребата и търговията с опиати и неразрешени субстанции, лавинообразното повишаване на използването на по този начин наречените леки опиати, като канабиса, водят до последици касаещи цялото общество.

Наркотиците провокират бърза и тежка взаимозависимост и използването им отключва душевен болести.

Лечението от наркотична взаимозависимост е тежко и в доста случаи несполучливо.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР