Местна жена, която понастоящем е кандидат-президент в Мексико, беше ранена,

...
Местна жена, която понастоящем е кандидат-президент в Мексико, беше ранена,
Коментари Харесай

Раниха кандидат-членка за президент в Мексико


Местна жена, която понастоящем е кандидат-президент в Мексико, беше ранена, а член на предизборната й акция умря, откакто рейсът им излетя от пътя, оповестиха от партията й.

Мария де Исус Патрисио, която е известна на поддръжниците си като "Маричуй" сега обикаля страната, пробвайки се да събере нужните подписи, с цел да стане първата коренна жена, която в миналото е достигала до президентските избори в Мексико.

Злополуката се е случила в далечен регион на щата Долна Калифорния, който образува южната част на полуостров Баха Калифорния.

"Нашата представителка Маричуй и консултант Лусеро Ислава бяха ранени", гласи изказването на Националния локален конгрес - организацията, която поддържа кандидатурата й. Оттам допълниха, че с изключение на тях още една жена от предизборния щаб на Маричуй е умряла, а различен неин консултант е "много тежко" ранен.

Настоящият президент на страната Енрике Пеня Нието изрази страдание за случилото се.

"Изпитвам горест от случая, който Мария де Исус Патрисио Мартинес и нейните приятели са претърпели", написа той в "Туитър" и добави, че военноморските сили оказват помощ да се обезпечи здравно обслужване, наземен и въздушен превоз за ранените."

54-годишната Маричуй, обичаен врач от етническата група Нахуа, има дребен късмет да завоюва изборите на 1 юли и да наследи поста на Пеня Нието. Местните анализатори даже се съмняват, че тя ще съумее да събере нужните един милион подписи, които се изискват при издигането на самостоятелна кандидатура.

Въпреки това обаче до момента тя съумя да завоюва утвърждението на огромна част от елементарните жители в страната. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР