Местен съд отмени заповедта за налагането на карантина на над

...
Местен съд отмени заповедта за налагането на карантина на над
Коментари Харесай

Съд в Испания отмени блокадата на 200 000 души в Каталуния

Местен съд анулира заповедта за налагането на карантина на над 200 000 души в испанската област Каталуния след растеж инфектираните с новия ковид (COVID-19), оповестява " Франс прес ".

Властите на Каталуния разпоредиха изолацията на град Лерида и покрайнините седмица откакто регионът беше подложен под по-малко строга обсада.
 Коронавирус: 200 000 души в Каталуния под обсада
Коронавирус: 200 000 души в Каталуния под обсада

Решихме да наложим строга карантина на региона Сегрия

" Окръжният съд в Лерида реши да не ратифицира ограниченията на решението от 12 юли ", написаха от каталунския висш съд в профила си в " Туитър ", макар че решението може да бъде обжалвано.

Началникът на каталунските здравни управляващи Алба Вержес съобщи, че управляващите търсят способи за решение на правния въпрос, настоявайки, че ограниченията са от решаващо значение.

" Не бихме ги взели, в случай че не беше безусловно належащо ", сподели тя пред локалното радио и прикани жителите да останат в домовете си макар решението на съда.

В Испания към този момент са разпознати над 70 коронавирусни клъстера, като регионът към Лерида е измежду най-загрижените.

Длъжностните лица свързват свежите огнища със сезонните селскостопански служащи, които берат плодове в Северна Испания.

Други клъстери бяха разпознати в северозападните региони на Галисия и страната на Баските, където в неделя се организираха първите районни избори в страната от началото на пандемията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР