Местен референдум ще бъде проведен тази неделя в Обзор, предаде

...
Местен референдум ще бъде проведен тази неделя в Обзор, предаде
Коментари Харесай

Референдум в неделя ще отделя Обзор от Несебър

Местен референдум ще бъде извършен тази неделя в Обзор, съобщи Българска национална телевизия. Жителите на града и околните 6 села ще гласоподават с " Да " или " Не " - дали обитаемоте места да бъдат отделени в независима община с административен център Обзор. В момента те са към община Несебър.

Обзор е разграничен на два комитета, които водят предизборна борба за ориста на дребния морски град.

Много от жителите на Обзор от години желаят да се отделят от Несебър. Те недоволстват от разрушените пътища, от административните и транспортните проблеми. Твърдят, че Община Несебър не влага задоволително средства за развиването на Обзор.

" Градът ни от няколко години тъне в тотална съсипия. В същото време улиците са в тиня ", сподели Иван Илиев от Инициативен комитет „ ЗА “ обособяване на Обзор.

От инициативния комитет „ Против “ през днешния ден не застанаха пред камерата ни. Те споделят, че градът ще попадне в ръцете на хора, които ще ръководят съгласно ползите си.

Обясняват, че за последните 12 години Община Несебър е отделила 36 млн. лв. за развиването на Обзор, а от налози е получила едвам 16 милиона. Според кмета на Обзор, обаче, градът може да бъде стопански самостоятелен, защото има огромни доходи.

" Хората от Обзор и съставните селища виждат бъдещето си единствено, в случай че са отделени от Община Несебър ", сподели кметът на град Обзор Христо Янев.

" За мен в това село от както съм тук, времето и животът е спрял в дословния смисъл на думата. Искам някаква смяна ", сподели Николай Петров.

" Настройват ни един против различен. И не виждам бъдещето Обзор да даде по-хубави условия от тези, които са ", сподели Янко Радев.

Преди гласуването доста хора са обезпокоени, тъй като близо 200 души са заличени от изборните описи. Сред тях е Стоян Стоянов.

" Казаха, че имало инспекции, само че никой не се е появил на адреса. Аз от 5 години съм в Обзор, пребивавам в Обзор, работя в Обзор и съм с непрекъснат адрес ", сподели Стоян Стоянов.

Кметът на Несебър съобщи, че комисия е определила кой да бъде премахнат от изборните писъци.

" Избирателните описи са обновени. С дерегистрирани хора, които комисията е решила, че не дават отговор на тези условия. И то за да няма изборен туризъм ", сподели кметът на Несебър Николай Димитров.

Тези, които желаят отделянето на Обзор, настояват, че от другия лагер са стопански обвързани с Община Несебър. Посочват Колю Бошков, който доставя горива за общинските коли в Несебър.

Колю Бошков отхвърли да застане пред камерата на Българска национална телевизия.

Референдумът в неделя ще бъде приет, в случай че 40% от имащите право на избор гласоподават.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР