Местен политик от партията на канцлера Ангела Меркел бе открит

...
Местен политик от партията на канцлера Ангела Меркел бе открит
Коментари Харесай

Германската полиция разследва убийството на политик от партията на Меркел

Местен политик от партията на канцлера Ангела Меркел бе открит мъртъв с огнестрелна рана в главата, заяви немската полиция, представена от " Гардиън ".

Тъй като не е открито никакво оръжие, проверяващите са изключили самоубийство и проверяват преднамерено ликвидиране. " Търсим причинител ", сподели основният прокурор Хорст Щрайф.

Валтер Любке, 65-годишният началник на районния съвет в град Касел в централната провинция Хесен, е бил открит към 0.30 ч. локално време в неделя на терасата в дома си. Той е бил прострелян отблизо разстояние в главата, посочи полицията.

От неговата партия (Християндемократически съюз) споделиха, че Любке " в никакъв случай не се е страхувал да приказва това, което мисли ".

През 2015 година, когато Меркел бе изправена пред остри рецензии за дейностите си в бежанската рецесия, Любке се изрече в отбрана на нейното решение да не затваря немските граници, предизвиквайки яд на крайнодесни. Ръководителят на престъпната полиция в Хесен обаче сподели, че няма доказателства за връзка сред мненията му и неговата гибел и че проверяващ екип от 20 чиновници търси вероятен претекст и обвинен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР