Местата за настаняване в зимните курорти и Велинград ще бъдат

...
Местата за настаняване в зимните курорти и Велинград ще бъдат
Коментари Харесай

Хотели в зимните курорти и Велинград ще бъдат подложени на проверки и ревизии


Местата за настаняване в зимните курорти и Велинград ще бъдат подложени навън наблюдаване, инспекции и проверки, оповестиха от приходната организация.

4 и 5 звездните хотели в Банско, Пампорово и Боровец обезпечават личния състав си на приблизително 764 лева месечно, което е с близо 200 лева по малко от междинния застрахователен приход за страната и доста по-ниско от нормалните хонорари в сектора. Във Велинград в същата категория хотели осигурителният приход е 540 лева, което е даже под минималния застрахователен приход, допълват от Национална агенция за приходите.

Затова данъчните ще правят намерено наблюдаване, което съставлява очевидно наличие на инспектори на Национална агенция за приходите в комерсиалния обект в продължение на седмици, като се наблюдават оборотите и отчитането им на касовите апарати, работното време и заетостта на личния състав.

Ако бъдат открити обилни разлики в обезпечаването на личния състав в даден обект по отношение на сходни такива на същата територия, е допустимо осъществяването на проверка, при която осигурителните вноски могат да бъдат избрани по прилика, допълват от Национална агенция за приходите.

Колко губи всеки, приел да бъде обезпечаван на по-ниска от действителната си заплата може да пресметна посредством особено основания калкулатор от Национална агенция за приходите и Национален осигурителен институт. „ Има директна връзка сред укриването на обороти и така наречен „ заплата в плик “. Неиздаването на касови бележки образува доходи, от които в следствие се изплащат необложени хонорари. Проверките, които започваме в хотелите целят да пресекат тази процедура “, сподели шефът на „ Фискален надзор “ в Национална агенция за приходите Спас Шишков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР