Местата, станали популярни чрез филми, страдат, като например Дубровник, който

...
Местата, станали популярни чрез филми, страдат, като например Дубровник, който
Коментари Харесай

10 места от филми, които вече трябва да спрем да посещаваме

Местата, станали известни посредством филми, страдат, като да вземем за пример Дубровник, който вижда 60 000 нови туристи годишно единствено поради Game of Thrones. Макар да е вълнуващо да забележим сами къде са били снимани обичаните ни филми и телевизионни сериали, това може да сътвори съществени проблеми, с които не постоянно сме съобразени.

1. Кралски чертог, Игра на тронове, Дубровник

© Игра на тронове / HBO, © Игра на тронове / HBO, © PharaohsOfOld / Reddit

След снимането на Игра на тронове, локалните поданици на Дубровник и ЮНЕСКО стачкуват против големия брой туристи, посещаващи този обект на международното завещание на ЮНЕСКО. Всъщност ЮНЕСКО предизвести, че може да отстрани града като място от наследството заради въздействието на туризма със стотици хиляди хора, които идват всяка година.

2. Домът на Маккалистър от Сам в къщи, Уинетка, Илинойс

© East news, © Akkit / Wikimedia Commons

Тази впечатляваща къща в действителност съществува и хората към момента употребяват опцията да си създадат фотография пред нея години по-късно. Проблемът е, че това е частна резиденция, което значи, че паркиране пред дома за правене на фотоси може да се смята за навлизане в персоналния живот.

3. Колежът Крайст Чърч от Хари Потър, Оксфорд, Англия

© Хари Потър и пандизчията от Азкабан / warnerbros.com, © Майк Пийл

Местоположението на този филм в действителност се намира в един от колажите на Оксфордския университет, което значи, че в кампуса има студенти, които се пробват да заобиколят огромни тълпи, посещаващи региона. Огромният брой фенове, които градът притегля, докара до недоволства от жителите.

4. Къща за убийства от Американска история на ужасите, Лос Анджелис, Калифорния

© Американска история на ужасите / 20thtv.com, © Dannypancakes37 / Reddit

Зловещото имение в действителност съществува в действителния живот, като доста хора се стичат до него за фотография. Толкова доста хора, в действителност, че новите притежатели на жилището съдят сътрудниците си за недвижими парцели, че не им споделят, че е в поредицата. Те също са претърпели редица нахлувания от обезверени почитатели, които се пробват да влязат.

5. “Стълбите на Жокер ”, Бронкс, Ню Йорк

© Joker / warnerbros.com, © BaronBonedalier / Reddit

Известни от най-новия филм Жокера, тези другояче естествени стълби притеглят доста внимание, защото всеки желае да си направи фотография на тях. Това докара до това, че локалните се оплакват от това какъв брой доста хора блокират тези стълби за бърза опция за фотография.

6. Розовата къща от Всъщност обич, Нотинг Хил, Лондон

© CAP / RFS / Capital Pictures / East News, © Гугъл Maps

Къщата от тази сцена в действителност е същински жилищен дом и доста, доста хора към момента я посещават. Собственикът се е оплакал от хората на прага си, правейки фотоси за Instagram, до момента в който локалният съвет изиска хората да спрат да посещават мястото. Позитивното в тази ситуация е, че притежателят на дома е поставил благотворителна кутия извън, с цел да събира пари за локални дела от гостуващите тълпи.

7. Онази книжарница от Нотинг Хил, Нотинг Хил, Лондон

© Notting Hill / Universalpictures.com, © shutterstock.com

Тази книжарница е може би най-известната в света, откакто се появи в романа. Някои локални поданици се оплакват, че защото филмът има подобен триумф, доста хора желаят да посетят и даже да живеят в квартала. Това доста промени региона, защото цените на жилищата се усилват и площта е реновирана през годините.

8. Автобусът от Сред дивата пустота, Аляска

© Into The Wild / Paramount.com, © Национална армия на Аляска / Associated Press / East News

Автобусът, прочут с историята на Крис МакКандълс, е спорен с доста хора, рискуващи живота си, с цел да го посетят. Две дами са починали в опит да го доближат и има многочислени избавителни задачи. Това докара до неотдавнашното унищожаване на рейса, който трябваше да бъде повдигнат нагоре, с цел да спрат хората от рисковото пътешестване.

9. Апартаментът на Кари Брадшоу от Сексът и градът, Ню Йорк

© Сексът и градът / HBO, © shutterstock.com

Този апартамент в Ню Йорк, в който са се случили толкоз доста истории на Кари Брадшоу, в действителност съществува – е, или най-малко входът му. Тъй като толкоз доста туристи са се стичали до жилището, притежателите трябваше да слагат табела, която не разрешава стоенето на стъпалата им. Има даже рейс за Секс и градски обиколки, който можете да вземете, на който също към този момент е неразрешено да стопира пред къщата им.

10. Междузвездни войни: Силата се пробужда, Скеллиг-Майкл, Ирландия

© Star Wars: The Force Awakens / Lucasfilms.com, © Niki.

Този идиличен остров отвън Ирландия притегля доста внимание и хиляди туристи го посещават всяка година. Това е обезпокоително за локалните жители, като птици и диви животни на дребния остров, а също и за историята му на антични манастири, които може да не са изцяло предпазени.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР