Месоядните хора са много по-застрашени от коронавируса. В това е

...
Месоядните хора са много по-застрашени от коронавируса. В това е
Коментари Харесай

Веган номер 1 в България: Веганизмът предпазва от коронавирус

 Месоядните хора са доста по-застрашени от ковид. В това е уверен най-известният веган у нас Никола Донев. Младият мъж е ръководител на УС на Българския вегански съюз и е прочут от години със зрелищните митинги срещу убийствата на животни, които провежда в центъра на столицата. Никола изрично отхвърля изследванията, които сочат, че хората, които не одобряват месо и други артикули, от скотски генезис, са по-застрашени от вируса. " Веганите имаме доста по-силна имунна система.

Ние боледуваме доста по-рядко и в тази ситуация с ковид още веднъж би трябвало да бъде по този начин " - безапелационен е Донев. Никола, който става веган още през тийнейджърските си години, твърди, че съумява да набави всички нужни за организма витамини, без да поставя в устата си и хапка скотски артикул. Така да вземем за пример витамин D, който се предлага да се приема през идващите месеци, Никола си го набира от гъбите.

" Хората от моето обграждане са основно вегани. Не се опасяваме, че методът на живот, който сме избрали, може да ни навреди по време на пандемията. Не познавам нито един веган, разболял се от ковид " - споделя още Никола и приканва всеки да последва образеца на неговата общественост. " Бих споделил на хората - станете вегани и ще сте здрави! " - зове Донев пред " ".

Тази година на Деня на веганите, който се празнува на всеки 1 ноември, по изключение нямаше проведени събития от Веганския съюз. Пандемията е стопирала концепциите на общността, само че вършат проекти за бъдещи прояви.

Веганите по целия свят ставаме от ден на ден. Това е доста прогресивно придвижване, тъй като веганизмът има доста позитивни изгоди за здравето " - уверен е Никола. Появата на от ден на ден вегани и вегетарианци у нас е осезаема през последните години. Редица са известните всемирски персони, които не вкусват месо или скотски артикули. Между тях са примата Лили Иванова, певицата Маги Джанаварова, шоуменът Къци Вапцаров и още доста други.

 Според Олга Ненаситна, представена от съветската осведомителна организация РИА " Новости ", хората, в чийто диетичен режим не са включени артикули от скотски генезис, са по-застрашени от намаляване на имунитета.

" Няма по какъв начин да си вегетарианец и да имаш пълноценно здраве ", споделя съветският доктор. Според нея при тези хора с времето се следи дефицит на витамини Д, Б-2 и Б-12, както и незаменими органични киселини, което може да докара до развиването на диабет, бронхиална астма, артрит и разнообразни сърдечносъдови болести. И различен доктор - Елена Тихомирова, освен поддържа мнението на Ненастина, само че и пази тезата, че веганството би трябвало да изчезне. Тя акцентира, че веганите неведнъж развиват анемия, което в допълнение покачва риска от разнообразни простудни болести.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР