Месото и другите животински протеини определено могат да бъдат част

...
Месото и другите животински протеини определено могат да бъдат част
Коментари Харесай

Най-здравословните и вредните методи за приготвяне на месото

Месото и другите скотски протеини несъмнено могат да бъдат част от здравословното хранене. Червеното месо е отличен източник на пълностоен протеин и е богато на хранителни субстанции като витамини В6 и В12, желязо, селен и цинк.

Но има значение по какъв начин готвите месо и други скотски протеини, като домашни птици и риба, защото някои нормални практики могат да създадат тази другояче здравословна храна по-малко потребна. Ето някои правила за готвене, с цел да можете да се насладите на месо по здравословни и вкусни способи.
Тайната на съвършено сготвеното месо
Всички желаеме, когато готвим месо, то да се получава сочно, нежно и с по-вкусен бульон. С този трик, това ще е обезпечено при всяко...

Горещо

Когато животинските протеини се готвят при високи температури, като непосредствено печене на скара и пържене в тиган, се образуват химични съединения хетероциклични амини (HCAs) и полициклични ароматни въглеводороди (PCAs). Тези съединения могат да усилят риска от рак. Печенето на заобиколен огън и пърженето на тиган при по-ниски температури са два метода да избегнете тези съединения.

Печете на по-тънки разфасовки

PCA също се образуват, когато месото е изложено на пушек, което може да се случи, когато мазнината капе в скарата и пламъците се разпалват. При по-тънки разфасовки има по-малко лой за капене, тъй че рискът от пламък и пушек е по-нисък. Можете също по този начин да преместите решетката на скара по-високо, с цел да държите храната надалеч от източника на топлота.

Избягвайте добре изпечено месо
КАК да приготвите МЕСОТО, с цел да е СУПЕР здравословно
Смеем да кажем, че наклонността и стремежът към здравословно хранене доста нарастват, изключително във времена като днешните, в които си...

Повечето фенове на храната ще ви кажат в никакъв случай да не ядете добре изпечено месо, тъй като текстурата и усетът са компрометирани - и се оказва, че това също може да бъде добър съвет за вашето здраве. Изследванията демонстрират, че добре изпеченото месо крие по-голям евентуален риск от рак.

Използвайте други способи за готвене

Използването на способи за готвене като задушаване и пържене на въздух може да поддържа ниски температури. С фритюрник без олио можете да получите артикули като пилешки крилца хубави и хрупкави без високи температури или ненужно масло.

Използвайте подправки

Изследванията демонстрират, че месото, подправено или мариновано в богати на антиоксиданти подправки, като розмарин, мащерка, риган и черен пипер, може да понижи равнището на HCA. Тези подправки прибавят доста усети и могат да задържат евентуално нездравословните съединения на разстояние.
С този трик ще размразите месото единствено за 10 минути и усетът му ще се резервира
Процесът на топене на месото лишава повече време, в сравнение с неговото готвене. Най-често домакините го оставят на долния рафт на...

Въпреки че месото може да бъде отличен източник на богати на желязо протеини за някои, ние признаваме, че то не е част от етичния, метод на живот или диетичен избор на всеки. Може да сте веган или вегетарианец или да решите да се откажете от месото по здравословни аргументи. Налични са доста пълноценни хранителни други възможности на растителна основа.

Ако решите да ядете месо, предлагаме да имате поради размера и качеството на порциите. Някои способи за произвеждане на месо могат да бъдат нездравословни за животните и околната среда, тъй че изборът на по-качествено месо, хранено с трева, може да има спомагателни изгоди.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР