Меси и Аржентина се пребориха за място осминафиналите Отборът на

...
Меси и Аржентина се пребориха за място осминафиналите Отборът на
Коментари Харесай

Меси и Аржентина се пребориха за място осминафиналите
Отборъ

Меси и Аржентина се пребориха за място осминафиналите
Отборът на Аржентина се класира по извънредно трагичен метод за осминафиналите на Световното състезание в Русия. В последния си мач от Група D отборът на Хорхе Сампаоли се наложи с 2:1 над Нигерия в директен конфликт сред двата отбора за топ 16. Аржентинците се нуждаеха от наложителна победа през днешния ден, с цел да имат късмет да продължат в идната фаза, като в воин за тях се трансформира бранителят Маркос Рохо, който осъществя победното попадение три минути преди края.

Иначе Аржентина излезе напред в резултата в 14-ата минута с гол на огромната звезда на отбора Лионел Меси. Капитанът на южноамериканците получи ужасно извеждащо подаване от Евер Банега, майсторски овладя топката, задмина защитник на Нигерия и с мощен шут с десния крайник не остави шансове на Франсис Узохо. До края на първата част „ гаучосите “ направляваха събитията на терена, до момента в който „ супер орлите “ рядко стигаха до рискове пред Франко Армани.

Малко след началото на второто полувреме Нигерия съумя бързо да изравни резултата. В 50-ата минута основният съдия Джунейт Чакър отсъди дузпа в тяхна изгода за неуместно нарушаване на Хавиер Масчерано. Зад топката застана Виктор Моузес, който с доста невъзмутимо осъществяване направи 1:1.

До края на мача и двата отбора пробваха да стигнат до цялостния триумф, само че шансът се усмихна на Аржентина. Три минути преди последния съдийски сигнал Маркос Рохо съумя да засече центриране отдясно на Габриел Меркадо и с мощен шут прати топката неспасяемо за крайното 2:1 в интерес на „ гаучосите “. Така аржентинците събраха 4 точки, с 1 повече от Нигерия и си подсигуряваха второто място в групата. В другия мач Хърватия се наложи с 2:1 над Исландия и по този начин „ шахматистите “ финишираха на първото място с цялостен актив от 9 точки, до момента в който „ викингите “ останаха последни с 1 точка. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР