Месеците на безкрайно лошо време приключиха и сега ви се

...
Месеците на безкрайно лошо време приключиха и сега ви се
Коментари Харесай

6 неща, на които не трябва да обръщате внимание през лятото

Месеците на безпределно неприятно време завършиха и в този момент ви се коства, че сте способна да осъществите всяка фантазия – дълги вечерни разходки, пътешестване до морето, отмора край басейн и доста сладолед. Може да планирате обстойно и необятно, само че е значимо и да се погрижите нищо да не ви попречи в осъществяването. Ето няколко неща, които би трябвало да избягвате това лято:

1. Хора, които ви скапват настроението
Най-лошият метод да прекарате лятото е да прекарате часове в компанията на хора, които провокират у вас единствено отрицателни страсти. Помислете дали има в обкръжението ви такива, които ви карат да се чувствате ненужна или отговорна за нещо си, за което обективно няма аргументи. Избавете се от всяко токсично влияние, което не е потребно за никой човек.

2. Социалните мрежи
Редно е да се откачите и от тях, в случай че желаете действително да си починете. Нека бъде гладко, само че въпреки всичко за начало изключете известията, които фактически няма да са ви чак толкоз нужни през лятото. Редовно оставайте телефона си настрани за по два-три чака. Спрете непрестанно да вършиме фотоси, които след това няма и да погледнете. Съсредоточете се върху протичащото се тук и в този момент и се пробвайте да съхраните сегашния миг в мозъчната си памет, а не в тази на телефона. А откакто отпускът завърши, прегледайте приятелите си в обществените мрежи и преценете кои от тях въобще не ви въодушевяват да се развивате и творите.

3. Да се сърдите на атмосферните условия
Планирала сте съботен пикник с приятелки в парка, само че дъждът прецаква всичките ви проекти? Опитайте се да погледнете положително на обстановката и не се отчайвайте, че събитието краткотрайно се отсрочва. Помислете какво друго може да извършите, даже времето да не е уместно за разходка. Както знаем, лятото предлага и дни, в които е наложително да се скриете от палещото слънце. Не се сърдете и в случай че се постанова да прекарате през целия ден у дома, при климатика – не всяка отмора допуска наложителна физическа интензивност. А по отношение на проектите за пикника – поканете приятелките у дома и им предложете да си сготвите нещо извънредно да вземем за пример.

4. Импулсивни разноски
Фактът, че разполагате с стеснен бюджет, не би трябвало да ви натъжава. Внимателно разгледайте описи с лайфхакове, които ще ви разрешат да извършите икономии при пътешествието и като цяло е добре да планирате от рано по какъв начин ще се разпределят парите през отпуска. Съвсем не е наложително да наемате фотограф, в случай че дружно с приятелките си сами може да създадете изобретателни фотоси. А в случай че мощно желаете ярки фрагменти и усещания – договорете се с блогъри, на които също са нужни хора, които да бъдат снимани на необикновени места. Това ще ви донесе и нови познанства, както и прелестно наличие към профила ви в обществените мрежи.

5. Чакането, до момента в който приятелите се освободят от работа
Ако към този момент сте решила къде желаете да отидете и всичко, което ви остава е да дочакате до момента в който сътрудникът или приятелите ви се освободят, то по-добре следвайте проекта си сама. Не е наложително непрекъснато да бъдете с някого, с цел да сте удовлетворена от ставащото. Освен това постоянно може да споделите с тях усещанията си по-късно.

6. Неща, които не ви въодушевяват
Лятото не продължава постоянно, тъй че всяка минута е извънредно значима. Старайте се да не цялостните делника си с проекти, които не ви носят наслаждение. Ако не обичате барбекю, откажете предлагането или кажете, че ще минете за малко. Искате петъка да прекарате сама? Позволете си го и не си мислете, че по този начин общественият ви живот внезапно ще стане отегчителен.

Подобни текстове четете на noviteroditeli.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР