Месеци преди края на мандата на кмета Йорданка Фандъкова Столичната

...
Месеци преди края на мандата на кмета Йорданка Фандъкова Столичната
Коментари Харесай

София обяви поръчка за чистене на града за 435 млн. лева

Месеци преди края на мандата на кмета Йорданка Фандъкова Столичната община разгласи един от огромните си търгове - този за разпределянето на бизнеса с боклука. Местната власт пусна поръчка за почистването на огромна част от столичните региони, а общата индикативна стойност на поръчката е 435 млн. лв. с Данък добавена стойност за период от 5 години.

Офертите ще се подават във ваканционния август месец - крайният период е 21 август, а отварянето им ще е на 22 август, в случай че процедурата не бъде блокирана от обжалвания.

Търгът е разграничен на 7 зони, в които влизат 19 и половина ( " Триадица " е разграничен на две) от 24-те столични региона. От обсега му са изключени " Младост " и част от " Триадица " (сега се чистят от компанията ЗМБГ) и " Витоша " и " Овча купел " (за тях има контракт с консорциум към " Титан Апелативен съд " ). Причината е, че контрактите за тях са от юли 2017 година и изтичат през 2022 година

Не се търси нова компания и за събирането на боклука от " Красна поляна ". В момента този регион, дружно с " Люлин " и Красно село " се поддържа от общинското сдружение " Чистота Искър ". Оказа се, че то няма задоволително своя техника, с цел да събира отпадъците, мие и мете в поверените му от общината елементи от града и наема такава от други компании. Най-големият контракт е с компанията " Грийн Партнърс ", чиито краен притежател е Румен Гайтански, прочут като Вълка.

Явно общината е решила да ограничи отговорностите на " Чистота Искър " единствено до регион " Красна поляна ", защото " Люлин " и " Красно село " са включени в новата поръчка за разпределянето на бизнеса с чистенето. Преди време кметът Йорданка Фандъкова изясни, че е преосмислила желанията си да усилва териториите, поверени на " Чистота Искър ", откакто се разбра, че тя не може да ги чисти със лична техника. Кметът изясни, че ще се желае от компанията да уточни какъв брой работа може да поеме, без да се постанова да превъзлага активността.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР