Месеци наред софиянци и гостите на столицата живеят като в

...
Месеци наред софиянци и гостите на столицата живеят като в
Коментари Харесай

Концлагерът София

Месеци наред софиянци и гостите на столицата живеят като в концентрационен лагер. Градът е наобиколен с огради, телове, ленти, изкопи и прочие Но, както нормално, при нас външният образ рядко подхожда на същността. Зад оградите на "лагерите " хора правят тежък физически труд, а извън се разхожда някой и различен охранител. В оградените пространства или няма никой, или двама-трима се подпират на лопатите.
Тълпите от хора са отвън огражденията и се лутат в този изкуствено, само че с избрана цел, основан лабиринт. Отвратителната обстановка в града, умишлено основана от общината, има два финансови аспекта. И двата са с отговарящ "аромат ".
До края на годината очевидно има останали за "усвояване " средства. И ето - афишират се публични поръчки, извоювани от "наши " компании, които не разполагат нито с задоволително работна ръка, нито с техника за тяхното по едно и също време осъществяване. Един обект се разкопава, след това хората и техниката са местят на идната разкопка и така нататък Сроковете, където има оповестени, ще бъдат удължавани и... забравени. Спомня ли си някой какъв беше срокът за довеждане докрай на ул. "Граф Игнатиев "? А някои публични периоди са с дълготрайност за създаване на нов квартал. Важното е, че парите са разпределени и комисионите прибрани.
Болезнено е друго. Че се ремонтират обекти основно в централната част на града, които не се нуждаят от незабавен ремонт. В същото време в кварталите няма тротоари, улици даже. Но са разкопани всички централни градини и някои улици. Тяхното положение бе за завиждане в съпоставяне със стотици обекти в кварталите на "красивата " ни столица, които от дълго време са в спешно положение.
"Черешката на тортата " в това шоу е градинката пред военния клуб. Това беше обгрижена градина с красиво озеленяване и добре асфалтирани алеи. Сега е грозно разровен терен. Ще направя малко отклоняване, особено за госпожа Фъндъкова. В Италия се срути двукилометров мост. Фирмата, виновна за обекта, даде обещание да построи нов мост за осем месеца. За възобновяване на 200 метра алеи в посочената нагоре градинка е избран период от 365 дни, гордо изписан на оградата.
Каква е оповестената цел на "освежаването на центъра на София "? Асфалтовото покритие на алеите в градинките и на някои улици щяло да бъде сменено с плочки със съмнителна хармония. Кое от двете е по-добро? От към този момент насъбран опит знаем, че след няколко месеца плочките ще се разместят, някои ще потънат, други ще щръкнат и след поредност недоволства на жители, спънали се, паднали или наранили се, ще бъде оповестена нова социална поръчка. Дали за асфалтиране - следва да забележим.
Тази кипяща активност има още една, въпреки и илюзорна цел. Догодина предстоят локални избори. Очевидно това е и срокът, когато вакханалията ще завърши. Тогава с най очарователната си усмивка госпожа Фъндъкова ще разгласи, че София е станала най-красивата столица, най-приятното място за живот, а от нас ще се чака да й повярваме.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР