Месеци наред се спекулира къде VW Group (с 650 000

...
Месеци наред се спекулира къде VW Group (с 650 000
Коментари Харесай

Bild: Наистина ли VW иска да прави бизнес със сатрапа Ердоган?

Месеци наред се спекулира къде VW Group (с 650 000 служители) желае да построи друга своя фабрика. Претовареният цех на Skoda в Чехия ще бъде омекотен, там ще се създават Superb и Passat. Ще бъдат основани 2000 работни места. Инвестицията е висока трицифрена милионна сума, разяснява Bild.

В последна сметка решението се взема от Надзорния съвет в края на месеца, като още няма корав избор сред България и Турция.

В България страстите кипят.

Твърди се, че решението е взето. Немският тръст преследва по-високите дотации в Турция и се поддава на операциите на някогашния канцлер и другар на Путин Герхард Шрьодер, който дърпа конците на договорката зад кадър.

Според един от създателите на публикацията в Bild - Том Дрекслер ( " Шефът на VW Дийс се заиграва с Ердоган " е заглавието - б.р.), германци лежат в турски затвори поради Ердоган, немските туристи стопират да вървят на почивки в Турция като митинг против Ердоган, само че шефът на " Фолксваген " Хърбърт Дийс очевидно няма проблеми с това.

Дрекслер и съавторът на публикацията - сътрудника му Паул Ронцхаймер, не оставят подозрение в читателите какво е отношението им към Ердоган, те непосредствено питат " Фолксваген " дали в действителност желаят да вършат бизнес с този човек – „ сатрап, който живее в замък с 1000 стаи, арестува опозиционери и заплашва публицисти и съдии “?

Какво споделя VW? Официално нищо, твърди Bild. Според негова информация, в борда на VW се приказва доста за решение в интерес на Турция с местонахождение в региона на пристанищния град Измир.

Аргументите на VW: Хиляди немски компании работят в Турция от десетилетия, в това число на практика с всички снабдители. Над 250 000 души са заети в турската промишленост за коли и доставки, има квалифицирани служащи и инженери, добра инфраструктура.

Експлозивният темперамент на проектите беше обект на интензивни диспути в групата, основният изпълнителен шеф на VW Хърбърт Дийс (60 г.) - за който се твърди, че персонално се е срещал с Ердоган в хода на договарянията - беше задействал кабинета на канцлера, научи Bild. Оттам ще има зелена светлина за всяко решение за обвързване на Турция по-близо с Европа и НАТО. А VW централата е толкоз мощен сигнал.

В концерна случая с Турция се украсява, съгласно Bild. Позовава се на управител от концерна, съгласно който: " Такова едно решение е за 40 години, Ердоган няма да ръководи дълго. " /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР