Месец юли ще започне с повишение на температурите и спиране

...
Месец юли ще започне с повишение на температурите и спиране
Коментари Харесай

През юли валежите ще намалеят и слънцето ще преобладава

Месец юли ще стартира с покачване на температурите и прекъсване на преваляванията. Средната месечна температура бъде към нормата, оповестява Националният институт по метрология и хидрология (НИМХ), представен от " Фокус ".

Температурите, които се чакат, ще са сред 22° и 26°, за високите полета – сред 18° и 21°, а за планините – сред 6° и 13°. Месечната сума на преваляванията ще бъде към нормата, която за по-голямата част от страната е сред 40 и 70 л/кв.м, по Черноморието и долината на р. Струма – сред 30 и 50 л/кв.м, а за планинските региони – от 70 до 120 л/кв.м. Това планува прогнозата за юли на Националния институт по метрология и хидрология (НИМХ).

В началото на месеца ще има стабилизиране на атмосферата и преваляванията сензитивно ще намалеят. Над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време, само че ще има и краткотрайни нараствания на облачността, единствено на обособени места - към момента с краткотрайни превалявания. Температурите едва ще се покачат, само че ще останат по-ниски от нормалните.

През второто десетдневие към момента тук-там към момента ще има валежи. Впоследствие ще има няколко дни със умерено, най-вече слънчево време. През множеството дни от третото десетдневие въздушната маса над страната ще е устойчива. Ще бъде най-вече слънчево, температурите ще се покачат още и към този момент ще са по-високи от нормалните.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР