Месец след отмяна на извънредното положение, което премина в извънредна

...
Месец след отмяна на извънредното положение, което премина в извънредна
Коментари Харесай

ГЕРБ с два пъти по-високо доверие от БСП

Месец след анулация на изключителното състояние, което мина в изключителна епидемиологична конюнктура, „ Барометър България “ организира допитване за това кои са най-важните тематики пред българите, какво е доверието към институциите и към политическите обединения.

Според преизчислените данни от деклариралите, че ще гласоподават, ГЕРБ остават водеща политическа мощ и за тях биха дали вота си 33,5% от интервюираните, които ще отидат пред урните.

Българска социалистическа партия са на второ място с 18,2%, само че продължава наклонността им на отлив на поддръжка, като вътрешните несъгласия и неяснотата дали и какви промени ще настъпят в партията отблъскват гласоподавателите им, в това число и от най-твърдото им ядро.

Няма смяна в поддръжката на обичайния електорат на Движение за права и свободи и те биха били трета политическа мощ с 10 % от гласовете, в случай че изборите се организираха в този момент.

При избори през днешния ден Обединени патриоти с 9% биха били четвъртата политическа мощ в бъдещия парламент, като през последните месеци резервират и консолидират поддръжката на патриотично настроената част от българските гласоподаватели.

Партията на Слави Трифонов "Има подобен народ ", която неотдавна получи регистрация, занапред ще би трябвало да построи структури и следва да се види какви лица ще показа пред възможните си гласоподаватели на локално равнище. Към момента разчита най-вече на известността на водача си, като телевизионна звезда, и притегля поддръжката на 3,4% от интервюираните – най-вече младежи във възрастовата група 18-26 години и от дребни обитаеми места.

„ Демократична България “ мъчно ще успее да активизира задоволителна поддръжка, с цел да прескочи изборната преграда. Към днешна дата притегля вота на 3% от интервюираните – десни гласоподаватели от столицата и най-големите градове.

Наблюдава се и важен % колебаещи се (10,7%), част от които са последователи на левия политически бранш, които към този момент са снели обичайното си доверие към столетницата, само че към момента не са решили към кого да го насочат.

И през юни забележителен си остава делът на негласуващите – 43,5%.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР