Месец след официалното откриване на първите COOL библиотеки в София,

...
Месец след официалното откриване на първите COOL библиотеки в София,
Коментари Харесай

Час по вдъхновение: Първите COOL библиотеки оживяха с вълнуващи срещи

Месец след формалното разкриване на първите COOL библиотеки в София, Пловдив и Русе акцията Spirit Трансформации – Cool Библиотеки продължава да изненадва и въодушевява – този път с “Час по ентусиазъм! ” Първи в необичайния час влязоха учениците от 90 СУ “Ген. Хосе Де ранг Мартин ”, с цел да се срещнат с писателя и създател на “Българите. Забравените достижения ” – Делян Момчилов.

Вдъхновението не се забави и бързо-бързо дойде с любопитни истории и обстоятелства, разказани от създателя: за най-голямата скулптура на Леонардо да Винчи в Италия – дело на български ваятел, за залив в Антарктида, кръстен на българина Асен Йорданов, за българската следа в кацането на луната и още куп любопитни и вдъхновяващи истории за бележитите българи! Децата от 1-во ОУ “Отец Паисий ” в Русе посрещнаха писателя Милен Хальов с рисунки по книгата му “Кало Змея ” и несъмнено, получиха и подписи! Макар и дребни, вдъхновението им бе задоволително огромно и дребните възпитаници бързо влязоха в ролята на съавтори на младия публицист с оферти за сюжети и нови завършения на момчето със супер сили – Кало Змея...



А след тази среща и Милен Хальов си потегли с ентусиазъм за ново книжно премеждие! Учениците от ПГХТТ – Пловдив се потопиха в тайните на фентъзито дружно с създателя на трилогията “Софийски магьосници ” Мартин Колев и взаимно сътвориха къс фентъзи роман за магичните места в Пловдив. Оказа се, че когато има “Час по ентусиазъм ”, звънецът няма значение и никой не бърза да си потегля... Затова и Spirit Трансформации – COOL БИБЛИОТЕКИ продължава с подготовката на нови забавни срещи за идващите “Часове по ентусиазъм! ”
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР