Месец след началото на учебната година децата от варненско училище

...
Месец след началото на учебната година децата от варненско училище
Коментари Харесай

Децата от варненско училище все още не са влезли в клас

Месец след началото на образователната година децата от варненско учебно заведение към момента не са влезнали в клас. Занятия в националното учебно заведение по изкуствата "Добри Христов " няма поради незавършения огромен ремонт.

От 15 септември началото на образователната година в учебното заведение е отлагано няколко пъти и към този момент месец над 700 деца от I до XII клас си стоят у дома, вместо да са в клас.

„ Детето ми върви на частни уроци по специфичен предмет. Аз ѝ оказвам помощ в домашни занимания по математика, по главните предмети”, призна Надежда Алексиева.

От Министерството на културата обясниха, че ремонтът с европейски средства на 120-годишната постройка е почнал през февруари със закъснение, защото 10 от 12-те създатели на плана отказали да правят по-късно авторски контрол.

„ Те си отхвърлят. Какви са аргументите, аз не мога да знам”, съобщи арх. Иван Мечкунов, основен специалист в Министерството на културата.

„ Имаше някои грешки, неща, които бяха наложителни да се трансформират в проекта”, уточни Валентин Панайотов, представител на фирмата-изпълнител.

Въпреки забавянето, децата не са преместени в друга постройка. Според шефа било невероятно да се реалокира музикалният инвентар. Той се надява едномесечното забавяне да бъде наваксано.

„ Учителите ни са хора с опит и знаят по какъв начин да се оправят с сходно малко извънредно предизвикателство”, означи шефът на НУИ „ Добри Христов” Христо Дипчиков.

Стойността на плана е близо 3,7 млн. лв.. Очаква се на следващия ден най-накрая децата да влязат в клас.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР