Месец след началото на учебната година децата от варненско училище

...
Месец след началото на учебната година децата от варненско училище
Коментари Харесай

Заради забавен ремонт: Децата от варненско училище все още не са влезли в клас

Месец след началото на образователната година децата от варненско учебно заведение към момента не са влезнали в клас. Занятия в националното учебно заведение по изкуствата " Добри Христов " няма поради незавършения огромен ремонт.

От 15 септември началото на образователната година в учебното заведение е отлагано няколко пъти и към този момент месец над 700 деца от I до XII клас си стоят у дома, вместо да са в клас.

„ Детето ми върви на частни уроци по специфичен предмет. Аз ѝ оказвам помощ в домашни занимания по математика, по главните предмети”, призна Надежда Алексиева.

Снимка: btvnovinite.bg

От Министерството на културата обясниха, че ремонтът с европейски средства на 120-годишната постройка е почнал през февруари със закъснение, защото 10 от 12-те създатели на плана отказали да правят по-късно авторски контрол.

„ Те си отхвърлят. Какви са аргументите, аз не мога да знам”, съобщи арх. Иван Мечкунов, основен специалист в Министерството на културата.

„ Имаше някои грешки, неща, които бяха наложителни да се трансформират в проекта”, уточни Валентин Панайотов, представител на фирмата-изпълнител.

Въпреки забавянето, децата не са преместени в друга постройка. Според шефа било невероятно да се реалокира музикалният инвентар. Той се надява едномесечното забавяне да бъде наваксано.

„ Учителите ни са хора с опит и знаят по какъв начин да се оправят с сходно малко извънредно предизвикателство”, означи шефът на НУИ „ Добри Христов” Христо Дипчиков.

Стойността на плана е близо 3,7 млн. лв.. Очаква се на следващия ден най-накрая децата да влязат в клас.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР