Месец преди Софийски градски съд да опита за трети път

...
Месец преди Софийски градски съд да опита за трети път
Коментари Харесай

Боршош си сглобява частно НДК в различни части на София

Месец преди Софийски градски съд да опита за трети път да даде ход на делото против някогашния шеф на НДК Мирослав Боршош, самият Боршош се пробва да сглоби частно НДК на разнообразни местоположения в столицата.

Месеци откакто закри част от издателските си планове, екс-шефът на НДК откри две огромни заведения с арт-уклон, освен това - на атрактивни местоположения в центъра на града и в границите на няколко седмици. Припомняме, Боршош и някогашният ръководител на Съвета на шефовете в НДК Валентин Кръстев са упрекнати в длъжностно заграбване в изключително огромни размери, занемареност и подписване на 15 неизгодни покупко-продажби. Според прокуратурата двамата са изразходвали над 3,4 милиона от отпуснатите пари за ремонта на НДК не по предопределение.

Въпреки това Боршош не се тормози от изхода на делото, а с обсег влага в откриването на арт-пространства. Така да вземем за пример, против известното заведение By the way, той отваря “Книгата/The book” - кафене, което копира концепцията на “Перото” в НДК. Литературният клуб бе открит през 2015-а, по времето, в което Боршош управляваше НДК. Според осведомени обаче, концепцията за клуба се е родила години по-рано. Паралелно с клонинга на “Перото”, Мирослав Боршош откри още един обект - “Кино Култура” в “Сан Стефано Плаза”. Концепцията е местоположението да стане дом на самостоятелни кинопроекти, арт събития, само че в това време да работи и като кафене. Жители в региона на “Сан Стефано” към този момент сигнализираха, че заведението дни наред нервира с шумна музика, даже в диапазона сред 14 и 16, оповестява Topnovini.

До момента не е ясно на каква сума възлиза инвестицията на Мирослав Боршош, има ли сътрудници и с какви средства започва бизнесът. Запознати настояват, че концепцията за сходен жанр заведения изисква съществени и непрекъснати вложения - освен за интериор, техника и личен състав, само че и за поддържането на добра стратегия. Справка в Търговския указател демонстрира, че от дузината компании, на които бишвият НДК-шеф е притежател, евентуално “Спокоен ден” ЕООД ще ръководи заведенията. По непотвърдена информация, Боршош е в договаряния и за откриването на трето заведение, наоколо до “София прес” на ул. “Славянска”.

Спокойни ли ще са дните на Боршош като културен управител на частни сдружения - следва да разберем. Софийски градски съд ще се опита за трети път да даде ход на делото против него на 12 ноември. Дотогава юристите на Боршош - Ина Лулчева и Даниела Доковска, би трябвало да освободят графика си (тъй като последното отсрочване на делото е поради претовареността и на двете), а Валентин Кръстев също би трябвало да откри кой да го съставлява в съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР