Месец преди откриването на летния туристически сезон край морето, хората

...
Месец преди откриването на летния туристически сезон край морето, хората
Коментари Харесай

Туризмът притеснен: Чака ни по-лош сезон от предния

Месец преди откриването на летния туристически сезон край морето, хората в сектора са обезпокоени, че той ще е по-слаб от миналогодишния, съобщи БНР.

Резервации в хотелите по Черноморието съвсем няма. Очертава се и рецесия с наемането на личен състав.

За да дойдат туристите в България, заболеваемостта от COVID-19 би трябвало да намалее, безапелационни са специалистите.

" В алена зона ли сме и има ли противоположна карантина, аз съм доста песимистичен, защото нито един човек няма да пристигна и след това да стои в карантина в страната си ", счита ръководителят на Варненската туристическа камара Илин Димитров.

Нагласата на туроператорите беше сезонът да стартира с майските празници. Данните обаче са други.

" Имаме доста анулации от румънски жители, които за Великден се чакаха главно. Полетите от Израел не кацнаха ", показа Евелина Пулева, туроператор.

" Нямаме резервации от непознати туристи към момента. Минали години по това време знаем на какъв брой % ни е ангажиран сезонът ", разкри Хубена Генчева, шеф на хотелски комплекс.

От туристическия отрасъл желаят незабавни ограничения от Министерството на туризма и споделят, че прилежащите страни са крачка напред.

" Турците договориха непосредствено с Русия 4 и половина милиони руснаци да почиват, гърците отиват в Румъния. Аз допускам, че ще се направи сходна крачка. Това ще бъде искрата, която ще започва процесите т.е. да се посети Румъния, Англия, Израел, където е хазартният туризъм ", изясни Илин Димитров.

Хотелиерите желаят облекчения при издаване на визи за туристи от трети страни. Разчитат доста и на зелените коридори за имунизирани туристи.

" Може да се поеме част от PCR теста, идването на туристи тук и средствата, които вкарва всеки лев се усилва от два и половина пъти до четири ", сподели Илин Димитров.

" Ще разчитаме на български туристи, както главно в случай че се облекчат ограниченията ще разчитаме на страните към нас румънци, турци и други прилежащи страни ", съобщи хотелиерът Станислав Стоянов.

Собствениците на хотели по Черноморието към момента не знаят дали ще има туристи от Западна Европа, нито какво ще се случи с чартърните полети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР