Месец преди европейските избори, водещите кандидати от Германия остават неизвестни

...
Месец преди европейските избори, водещите кандидати от Германия остават неизвестни
Коментари Харесай

Водещите кандидати от Германия остават неизвестни за всеки втори гласоподавател

Месец преди европейските избори, водещите претенденти от Германия остават незнайни за всеки втори гласоподавател в страната, отбелязва националният всекидневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.
В изследване на изследователския институт YouGov, 45% от респондентите декларират, че не познават нито един от деветимата водещи претенденти на партиите , показани в Бундестага. С 39%, правосъдният министър Катарина Барли (ГСДП)все още е най-разпознаваемото лице, втори е Йорг Мойтен от „ Алтернатива за Германия “ (35%), съобщи организация Фокус.
Най-изненадващо в изследването е, че единствено един от всеки четвърти немец (26%) познава водещи претендент за европейските избори на ръководещия в Берлин Съюз (ХДС/ХСС) – Манфред Вебер, който се бори за правоприемник на Жан-Клод Юнкер на поста ръководител на Европейската комисия. Същият % има и генералният секретар на Свободната демократическа партия (СвДП) Никола Бир. Далеч по-неизвестни са водещите претенденти на „ Зелени “, Ска Келер (7%) и Свен Гиголд (6%), както и тези от „ Левица “, Йезлем Алев Демирел (15%) и Мартин Ширдеван (4%).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР