Месец октомври ще започне със слънчево и топло време, преобладаващите

...
Месец октомври ще започне със слънчево и топло време, преобладаващите
Коментари Харесай

Аномалии през октомври- от -4 до 31 градуса

Месец октомври ще стартира със слънчево и топло време, преобладаващите оптимални температури ще са над 25˚. Това съобщиха  от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Тази година през октомври се чака междинната месечна температура да бъде към и над нормата, която в равнините е сред 11˚ и 15˚, по високите полета - сред 8˚ и 11˚, в планинските региони - от 4˚ до 8˚.

Месечната сума на преваляванията ще бъде към нормата, която за по-голямата част от страната е сред 40 и 60 л/кв. м, в югоизточните региони - сред 60 и 90 л/кв. м, а в планините - от 80 до 100 л/кв. м. Най-високите температури през октомври ще бъдат сред 26° и 31°, а най-ниските - сред минус 1° и 4°. Месецът ще стартира със слънчево и топло време, преобладаващите оптимални температури ще са над 25˚, на 2 октомври на обособени места ще доближават до 30˚ - 31˚.

Около 3 – 4 октомври ще премине атмосферно разстройване. На места ще има превалявания от дъжд, последвани от сензитивно намаляване на температурите. След кратковременно усъвършенстване на времето в средата на десетдневието, към 8 - 9 октомври още веднъж ще има условия за валежи, а по-късно – релативно захлаждане. През второто десетдневие температурите ще бъдат към този момент близки до естествените. Облачността ще е раздрана, с повече слънце в часовете към и след обяд. Условия за валежи има през интервала 12 - 14 октомври и към края на десетдневието. През третото десетдневие повече спокойни и относително топли дни ще има през първата част от интервала, само че към този момент с присъщите инверсии и ниска облачност в утринните часове. Около средата на десетдневието и до края на месеца времето ще е изменчиво с условия за превалявания. Температурите последователно ще се намаляват, само че като цяло за интервала средноденонощните ще останат близки до нормалните.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР