Месец май се задава по-дъждовен от обичайното, а първите му

...
Месец май се задава по-дъждовен от обичайното, а първите му
Коментари Харесай

Порои, гръмотевични бури и хлад през май

Месец май се задава по-дъждовен от нормалното, а първите му дни ще бъдат по-студени. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология, съобщи БНР.

 

Най-ниските температури през месеца ще са най-вече сред 5° и 10°, по-ниски в края на първите 10 дни, изключително в котловините и по-високите полета на Западна България, където има условия за слани. Най-високите температури през май ще бъдат сред 28° и 33°.

 

В първите дни на месеца ще е по-студено от нормалното, облачно, тук-там - с краткотрайни превалявания и гръмотевици. Към 3-4-ти се чака стопляне, ще има и повече слънчеви часове. Купеста облачност ще се развива основно над планинските региони, само че единствено на обособени места ще превали и прегърми. Около Гергьовден температурите ще се намаляват, на доста места ще има превалявания и гръмотевични стихии.

 

След 10-и май се чака усъвършенстване на времето и постепенно покачване на температурите. Около 15-и-20-и май времето ще е неустойчиво с развиване на купесто-дъждовна облачност и краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и градушки.

 

След 20-и май температурите релативно ще се покачат. Ще се задържи неустойчиво, с повече слънчеви часове предиобед и с краткотрайни валежи и гръмотевични стихии следобедите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР