Месец и половина след като пое управлението на тима на

...
Месец и половина след като пое управлението на тима на
Коментари Харесай

Васьор с първа голяма промяна във Ферари

Месец и половина откакто пое ръководството на отбора на Ферари във Формула 1 Фредерик Васьор направи своята първа огромна смяна в тима. Напълно предстоящо тя визира стратегическия отдел на „ Черните кончета “ и в частност неговия началник.

Промяната идва след интервал, в който Васьор проучва стратегическите решения на Ферари през 2022 година. Още при назначението си французинът съобщи, че съгласно него неверните тактики на Скудерията не се дължат на единствено един човек, а по-скоро е имало потребност от  смяна в процеса на взимане на решения в хода на квалификациите и надпреварите.
 Васьор разяснява стратегическите провали на Ферари Васьор разяснява стратегическите провали на Ферари
За да се реализира смяната в този развой шефът на стратегическия отдел Инаки Руеда бива заменен от Равин Джавин. Индиецът е приключил университета в Оксфорд с бакалаваркса степен по физика. Освен това той има приключена и магистратура в областта на математиката и теоретичната физика. Руеда от своя страна ще заема нова позиция във фабриката на Ферари, като неговата задача ще бъде да оказва помощ на спортния тим.
 Леклер: Много съм впечатлен от Васьор Леклер: Много съм впечатлен от Васьор
Освен промяната на ръководителя на стратегическия отдел на Ферари Васьор направи и още едно значимо конкретизиране преди старта на сезона, обвързвано с неговите отговорности и тези на спортния шеф на „ Черните кончета “ Лоран Мекис. По време на спортните уикенди Мекис ще дава отговор за интервенциите на тима, до момента в който Васьор ще се разправя с водачите (Шарл Леклер и Карлос Сайнц), спонсорите и медиите.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР