Месец и половина след като облекчи ограниченията, Казахстан съобщи, че

...
Месец и половина след като облекчи ограниченията, Казахстан съобщи, че
Коментари Харесай

Казахстан връща карантината за най-малко две седмици

Месец и половина откакто облекчи рестриктивните мерки, Казахстан заяви, че още веднъж вкарва карантина за интервал от минимум две седмици, заради възходящия брой инфектирани с ковид, съобщи Франс прес.

Президентът Касъм-Жомарт Токаев разгласи в Туитър, че държавното управление е показало проект за връщане на карантината от 5 юли за период от 14 дни и при нужда този период може да бъде продължен.

В Казахстан, където са доказани над 41 000 случая и 188 умряли, се следи нарастване в броя на инфектираните след смекчаването на рестрикциите през май, което ускорява натиска върху здравната система. В началото на юни заболелите бяха едвам 11 000.

На видеоконферентна среща в понеделник президентът разкритикува кметовете на огромните градове за незадоволителните старания за битка с епидемията. Той настоя също локалните управляващи да си обезпечат ресурси от медикаменти и болнични кревати за справяне с втора вълна на епидемията.

Докато управляващите настояват, че обстановката е под надзор, медиците в страната сигнализират в последните дни, че потенциалът на здравната система е на лимита си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР