Месец и половина след като Apple пусна финалната версия на

...
Месец и половина след като Apple пусна финалната версия на
Коментари Харесай

iOS 12 стигна 60 процента за 42 дни, Android Pie още е под 0.1

Месец и половина откакто Apple пусна финалната версия на iOS 12, тя към този момент зарежда минимум 60 % от всички iOS устройства. Това става по време, когато най-новата версия на Android към момента е показана на под 0.1 % от всички телефони и таблети с мобилната платформа на Гугъл.
Данните идват от редом изследване на положението на операционните системи на Apple и Гугъл, направено надлежно на 26 октомври за Play Store и на 29 октомври за iOS App Store.

Тези 60 % разпространяване на iOS 12 са за всички устройства, до момента в който за тези, създадени през последните четири години, процентът е даже още по-висок: 63 %. Това уголемение идва напълно за сметка на миналата iOS 11. Във всички случаи тя губи консуматори, които отиват към настоящата версия.

Данните на Гугъл не престават да демонстрират напредък за миналата Android версия в лицето на Oreo, която доближава до 21.5 %. Това значи, че тя е съвсем равна с Marshmallow, която в този момент е на 21.3 % от устройствата. Nougat към момента е малко напред с 28.2 %. Междувременно, Android Pie, която до момента не намираше място в измерванията, в този момент е в раздел „по-малко от 0.1 % разпространение“.

Продажбите на нов хардуер тази есен би трябвало да засилят данните и за двете компании. Apple пуска най-новите си iPhone модели с авансово заредена iOS 12, а това ще направи и новия iPad Pro другата седмица. Гугъл също продава Pixel 3 непосредствено с Android Pie.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР