Месец и половина преди началото на новата учебна година остава

...
Месец и половина преди началото на новата учебна година остава
Коментари Харесай

Новата учебната година ще започне редовно

Месец и половина преди началото на новата образователна година остава настоящ въпросът по какъв начин ще може да започва тя - в действително образователно време или още веднъж отдалечено. Категорична и ясна е позицията на профсъюз "Образование " към КТ "Подкрепа " - началото на образователната година би трябвало да стартира постоянно, сподели ръководителят на организацията доктор Юлиян Петров.
В момента е реалност, че ще стартираме постоянно, следват спомагателните организации при болен възпитаник и други Първото, което е значимо за нас, е да не се пренасочват парите за учители и възпитаници към действия за предварителна защита с ковид. Имаме първите отговори за това, тъй като учебните бюджети бяха изразходвани за дезинфектанти и други Трябва да има целеви средства за това. От една страна комплекс от ограничения от Министерството на здравеопазването, които ще бъдат наложителни за всяко учебно заведение. Вторият модел са целесъобразни ограничения, които ще бъдат съобразени със спецификата на образователните заведения. Директорите ще взимат главните решения за предварителна защита от болест, учебното заведение не трябва да бъде оставено единствено в такава обстановка ", добави той.
Задължително ще бъде спазването на обществена отдалеченост сред преподавател и възпитаници. Изключват се новаторските способи на преподаване при настоящето структуриране на просветителните институции. При този разполагаем педагогичен личен състав не е допустимо да има разбъркан образователен развой - отчасти отдалечено и отчасти присъствено, уверен е Юлиян Петров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР