Месец и половина община Младост е забавила сравнителния материал за

...
Месец и половина община Младост е забавила сравнителния материал за
Коментари Харесай

Над месец община Младост забавила анализа на тефтерчето на Иванчева

Месец и половина община " Младост " е забавила сравнителния материал за правене на графологичния разбор на тефтерчето на Десислава Иванчева.

Това стана ясно от думите на вещото лице Илия Илиев пред Апелативния профилиран углавен съд с ръководител Георги Ушев.

Магистратите гледат на втора инстанция мярката по делото против някогашния кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и Петко Дюлгеров - също някогашен кмет на " Младост ".

На първа инстанция тримата получиха присъди надлежно 20, 15 и 12 години за взимане на рушвет в изключително огромни размери за издаването на позволение за градеж. Основен очевидец по делото е предприемачът Александър Ваклин.

По време на днешното правосъдно съвещание стана ясно, че към момента не е направена графологичната експертиза на тефтерчето на Десислава Иванчева. В рамките на месец и половина община " Младост " не е дала никакъв относителен материал по делото.

От своя страна Петко Дюлгеров отхвърли да даде спомагателен относителен материал по делото с мотив, че е давал задоволително. Съдът счете, че следва да бъде изпълнено определението за правене на графологична експертиза на тефтерчето на Иванчева въз основата на наличния в община " Младост " относителен материал на Петко Дюлгеров. Срокът за правене на експертизата би трябвало да бъде в границите на седем дни преди идващото правосъдно съвещание.

Магистратите ще изпратят писмо до община " Младост " да изискват документи и материали за осъществяване на съдебно-графологична експертиза по делото. Съдът ще чака експертизата до 8 декември, защото идващото съвещание е на 16 декември.

Председателят на Апелативния профилиран углавен съд Георги Ушев остави без почитание настояването на Биляна Петрова да бъде осъществен графолочен разбор на тефтерчето й.

По делото бяха направени и нови претенции от тримата обвинени. Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров настояха да бъде вдигнат запорът върху всичките им банкови сметките с мотив, че няма с какво да се устоят. Иванчева настоя да й бъдат върнати всички конфискувани телефони.

Дюлгеров се аргументира, че му следва трансплантация на роговица и нямало с какво да си заплати интервенцията. Освен това има и деца, за които би трябвало да поставя прехрана.

Биляна Петрова пък изиска отказ на арбитър Неделчева. От прокуратурата обявиха, че молбите за повдигане на запора върху банковите сметки на тримата обвинени и настояването на отказ на един от съдиите по делото - арбитър Неделчева са неоснователни. С оглед на по този начин направените претенции ръководителят на Апелативния профилиран углавен съд ще се произнесе в 16 часа.

Освен това стана ясно, че от трима призовани движимости лица в правосъдната зала се явил единствено един от тях. Магистрати одобриха и постъпилите доказателства и материали по делото.

Бившият кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова бяха задържани обществено в центъра на София на 17 април 2018 година Те бяха арестувани с невиждано дълъг арест - над 8 часа на централното софийско кръстовище пред Спортната палата. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лв., които тя взела като рушвет съгласно прокуратурата.

Службите бяха подложени на критика още тогава за нарушение на човешките права на обвинените. На последното съвещание по делото против тях упрекнатият дружно с тях по-предишен кмет на столичния регион " Младост " Петко Дюлгеров се отметна от показанията си, дадени в досъдебна фаза - а точно, че той е бил медиатор сред Иванчева и предприемача Александър Ваклин за рекордно претенции рушвет от половин милион евро. Към момента Иванчева и Петрова са под домакински арест.

Десислава Иванчева се яви на изборите за евродепутат и получи поддръжката на 30 310 души, което е 1.55%. Ден след евровота Иванчева съобщи, че обмисля да се кандидатира за кмет на София.

На 27 юли тази година Иванчева прикани за основаване на политическа партия с името " Непослушните ". На 6 септември стана ясно, че Иванчева се кандидатира за кмет на София за локалния избор на 27 октомври. Тя е подкрепена от Християндемократическа партия на България.

На 25 септември Общинската изборна комисия в София отхвърли да записва някогашния кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева като претендент кмет на София. Посоченият претекст беше, че предлагането е импортирано в Общинска изборна комисия (ОИК) в Столична община отвън законоустановения период.

Два дни по-късно ЦИК позволи регистрацията на Иванчева за локалния избор. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР