Месец декември ще започне с температури близки до обичайните. Това

...
Месец декември ще започне с температури близки до обичайните. Това
Коментари Харесай

Дежурният синоптик в НИМХ съобщи какво ще е времето през декември, ето кога идва големият сняг

Месец декември ще стартира с температури близки до нормалните. Това заяви дежурният синоптик Марияна Попова от Националния институт по метеорология и хидрология, предава Агенция "Фокус ".

Тази година през декември се чака междинната месечна температура да бъде към и над нормата, която в Северна България и високите полета е 0-1˚, в Горнотракийската равнина – 2-3˚, по Черноморието и в най-южните региони – към 4˚, в планините — от минус 8 до минус 3°. Най-ниските температури през месеца ще бъдат сред минус 11° и минус 6°, а най-високите – сред 10° и 15°.

Месечната сума на преваляванията ще бъде към нормата, която в по-голямата част от страната е сред 40 и 60 л/кв.м, в планините и най-южните региони – сред 70 и 120 л/кв.м.
Астрономическата зима стартира на 22 декември в 6 часа и 19 минути.

След захлаждането в края на ноември, декември ще стартира с температури близки до нормалните.

В началото на месеца ще е без превалявания, а дневните температури ще се покачат.

В интервала 3-6 декември се чакат превалявания и захлаждане, при което преваляванията тук-там в Северна и по високите полета на Западна България ще се примесват и ще минават в сняг, само че поради огромната динамичност на атмосферата и редуващите се чести съмнения на температурите, снежна завивка няма да се задържа.

В края на десетдневието още веднъж предстоят превалявания, най-вече от дъжд.

Условията за превалявания ще се запазят и при започване на второто десетдневие. Температурите едва ще се намалят и тук-там, основно в Предбалкана, по високите полета на Западна България и в североизточните региони, е допустимо за малко дъждът да премине в сняг, без да се образува трайна снежна завивка.

През втората половина от десетдневието динамичността на атмосферата ще намалее и вероятността за превалявания е по-малка.

Температурите едва ще се покачат и ще бъдат по-високи от нормалните.

През третото десетдневие по-вероятно е да доминира облачно време, с понижена видимост, без основни превалявания.

Има наклонност и за последователно намаляване на температурите, тъй че да станат близки до нормалните.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР