Месец август - отпуска, плажове, коктейли, купони... и все пак

...
Месец август - отпуска, плажове, коктейли, купони... и все пак
Коментари Харесай

Чувствате се тъжни през август? Има научна причина за това

Месец август - отпуска, плажове, коктейли, купони... и въпреки всичко ви се случва понякога да се чувствате необяснимо унили. Защо?
За явлението си има даже психически термин - "августовска горест ". Психологът Стивън Ферандо от Медицински център "Уестчестър " го съпоставя с чувството, което доста хора имат в неделя вечер, единствено че с дълготрайност цялостен месец.
Настроението на някои хора се въздейства мощно от сезона. Както знаем, депресиите постоянно се демонстрират през зимата, когато е студено, слънчевата светлина е по-малко и се стъмва по-рано.
През месец август пък, изключително през втората му половина, към този момент се прокрадва мисълта за приключващата отмора, идната работна есен не дава обещание нищо толкоз прелестно, а и температурите стартират да падат с градус или два. Тези фактори карат хората да се усещат по-тъжни, нормално за интервал от към две седмици, изяснява Фернадо през New York Magazine.
Според експертите с цел да се справите със положението, преди всичко не би трябвало да се изолирате. Излизайте с другари или организирайте нещо със фамилията си. Запълнете свободното си време с действия, които обичате, бъдете дейни. Но не се чувствайте отговорни, че не сте 100% щастливи и положителни непрекъснато - никой не е такъв
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР