Месечният размер на целевата помощ за отопление за предстоящия зимен

...
Месечният размер на целевата помощ за отопление за предстоящия зимен
Коментари Харесай

Увеличиха размера на помощта за отопление за предстоящия зимен сезон

Месечният размер на целевата помощ за отопление за идния зимен сезон ще е 74,83 лева Общият размер на помощта за целия отоплителен интервал 1 ноември 2018 година – 31 март 2019 година ще се усили на 374,15 лева Сумата е с 9,05 лева по-висока спрямо изплащаната през предходната зима. Новият размер на помощта е избрана със заповед на министъра на труда и обществената политика Бисер Петков.

Съгласно нормативната уредба месечният размер на целевата помощ за отопление се дефинира на база левовата равноценност на 385 квтч електрическа енергия, от които 280 квтч дневна и 105 квтч нощна електрическа енергия, по осреднена последна продажна цена на електрическата енергия за битов консуматор към 31 октомври на настоящата календарна година. Право на целева помощ за отопление имат лицата и фамилиите, чийто средномесечен приход за предходните 6 месеца преди месеца на подаване на заявлението-декларация е по-нисък или еднакъв от диференциран най-малък приход за отопление и дават отговор на изискванията, регламентирани в Правилника за използване на Закона за обществено подкрепяне.

Кандидатстващите за целева помощ могат да подават документи в дирекциите " Социално подкрепяне “ до 31 октомври 2018 година Заявленията се подават по сегашен адрес на претендентите. Увеличението на пенсиите от 1 юли с 3.8 % няма да да се отрази на правото на достъп до този тип помощ.

За предишния отоплителен сезон 2017/2018 година беше изплатена пусната енергийна помощ на 204 635 лица и фамилии на обща стойност 74 323 833 лева

Заявление-декларация за отпущането на целева помощ за отопление може да се изтегли от уеб-страницата на Агенцията за обществено подкрепяне в раздела " Административни услуги “ на следния линк http://www.asp.government.bg/web/guest/services.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР