Месечната издръжка на домакинство е скочила осезаемо през последната година.

...
Месечната издръжка на домакинство е скочила осезаемо през последната година.
Коментари Харесай

Експерти: България няма ефективния пазар на държавите членки на еврозоната и Шенген

Месечната прехрана на домакинство е скочила осезаемо през последната година. Това сочат проучвания на синдикатите у нас. Темата в „ Здраве, България ” разясниха банкерът Левон Хампарцумян и икономистът Евгений Кънев.

Експертите се сплотиха към мнението, че страната ни няма ефикасния пазар на страните членки на еврозоната и Шенген. Те подчертаха позитивите от участието и обясниха за какво това понижава цените на стоките в Европа.

Според Хампарцумян не трябва да се подценява фактът, че у нас има доста хора, изключително в ниския диапазон на възнаграждение, които са в „ сивия ” бранш - обезпечават се на минимална заплата, а „ под масата ” взимат в допълнение пари. По думите на банкера инфлационните процеси в целия свят вървят към затихване. Той предвижда, че цените ще се запазят високи, само че приходите ще ги догонват.

Евгений Кънев акцентира, че влизането на България в еврозоната от януари 2024 година зависи напълно от това дали ще имаме постоянно държавно управление, тъй като това нямало по какъв начин да се случи със служебно. „ Второто нещо, което е доста значимо, е да се одобряват извънредно значими закони, които по някаква причина нашият хайлайф отхвърля да одобри години наред, свързани с ръководството на Българска народна банка. Това не се приказва доста. Закон, който отвързва Българска народна банка от политическото въздействие, което има сега ”, добави икономистът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР