Мерцедес записа седма двойна победа за сезона във Формула 1.

...
Мерцедес записа седма двойна победа за сезона във Формула 1.
Коментари Харесай

Нов дубъл за Мерцедес

Мерцедес записа седма двойна победа за сезона във Формула 1. За Гран при на Англия Люис Хамилтън съумя да изпревари съотборника си Валтери Ботас, с цел да зарадва локалната аудитория. 5-кратният международен първенец спря хронометъра на пистата " Силвърстоун " за 1:21:08:452 часа. За британеца това е шести триумф на домашна сцена, с който той излезе еднолично отпред. До този миг Хамилтън, Ален Прост и Джим Кларк разделяха първата позиция с по пет триумфа. За Люис това е пета поредна победа на тази писта, като от 2014 година не дава късмет на своите противници. Също по този начин той записа 7-и триумф за годината в 10 старта и 80-и в цялата кариера. Британецът се приближи до 11 от върха на легендата Михаел Шумахер (91).

Хамилтън започва втори зад Ботас, само че го изпревари след спиранията в бокса и при кола за сигурност излезе пред финландеца. Ботас приключи втори на 24,928 сек., а на подиума се качи и Шарл Леклер (Фр, Ферари) на 30,117 сек. Неговият съотборник и считан за главен противник на Хамилтън за международната купа Себастиан Фетел отново се провали. Германецът влезе пети в първия завой, а в 36-ата обиколка беше трети. Впоследствие 4-кратният международен първенец беше изпреварен от Макс Верстапен (Хол, Ред Бул), само че при контраатаката водачът на Ферари изпусна болида, натисна прекомерно късно спирачките и удари Ред Була откъм гърба. В резултат и двамата излязоха от пистата, само че съумяха да продължат. Заради случая Верстапен изостана на пета позиция след Пиер Гасли (Фр, Ред Бул), а Фетел се срина до дъното, тъй като влезе за промяна на предно крило. Той получи и 10 сек. наказване, тъй като беше отговорен за случая и финишира 15-и.

" Нямаше да мога да се оправя без тима ми. Те са някъде към 2000 души, които работят, с цел да мога да надвивам ", сподели Хамилтън. " Вероятно това е надпреварата, в което най-вече се любувах в кариерата си ", призна 21-годишният Леклер.

В класирането Хамилтън събра 223 т., пред Ботас 184, Верстапен 136, Фетел 123, Леклер 120 и други При конструкторите Мерцедес е отпред с 407 т., пред Ферари 243, Ред Бул 191 и други Следващото съревнование е в Германия на пистата " Хокенхайм " на 28 юли.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР