Мерцедес представи новия външен вид на болида, с който ще

...
Мерцедес представи новия външен вид на болида, с който ще
Коментари Харесай

"Мерцедес" ще защитава титлата в F1 с черен болид срещу расизъм

" Мерцедес " показа новия външен тип на болида, с който ще пази купата си при конструкторите във Формула 1. Световните първенци от последните шест сезона за първи път ще употребяват черен автомобил, като по този метод немският отбор се афишира против расизма и дискриминирането.

От тима, който обичайно се състезава със сребристи болиди, оповестиха, че набралото известност придвижване Black Lives Matter ( " Животът на черните има значение " ) е " светнало сигналната лампа за това какъв брой нужни са нови ограничения и дейности в битката против расизма и всевъзможни други форми на дискриминация ".

Състезателните машини ще дебютират с новия си образ при откриването на сезон 2020 този петък. Забавеният поради пандемията от ковид шампионат ще започва с конкуренцията за " Гран при " на Австрия през уикенда, като първите свободни тренировки на пистата " Ред Бул Ринг " в Шпилберг са на 3 юли.

" Расизмът и дискриминирането нямат място в нашето общество, спорт и отбор – този принцип лежи в ядрото на " Мерцедес ". Но верните визии и правила не са задоволителни, когато не изразим гласно позицията си. Искаме да използваме гласа си и нашата световна платформа, с цел да приказваме за уважението и равенството, и " сребърната стрела " ще кара в черно за целия сезон 2020, с цел да покажем отдадеността си към по-голямото многообразие в нашия тим и спорт ", сподели шефът на " Мерцедес " Тото Волф в свое изказване.

Също по този начин от тима обявиха, че единствено 3% от техния работещ личен състав се разпознава като принадлежащ към етническо малцинство, до момента в който 12% са дами. Тимът възнамерява основаването на стратегия за многообразие преди края на сезона, с цел да усъвършенства цифрите и да окуражи хората от по-слабопредставените групи във Формула 1.

" Важно е да оползотворим тази опция и да я използваме, с цел да образоваме себе си, без значение дали сме лице, марка или компания, с цел да създадем значими промени, когато приказваме за гарантирането на тъждество ", разяснява международният първенец и водещ водач на " Мерцедес " Люис Хамилтън, който е негър.

Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР