Мерцедес подготвя излизането си от Формула 1 като заводски отбор

...
Мерцедес подготвя излизането си от Формула 1 като заводски отбор
Коментари Харесай

"Мерцедес" подготвя излизането си от Формула 1

Мерцедес " приготвя излизането си от Формула 1 като фабричен тим и търси покупател, оповестяват няколко източника от спорта. Германският тръст не счита повече да развива собствен личен отбор, а да остане просто като снабдител на мотори, както беше в интервала 1994 - 2009 година

Според F1Insider изпълнителният шеф Тото Волф, който има 30% от компанията, към този момент води договаряния с евентуални купувачи.

" Мерцедес " се завърна във Формула 1 през 2010 година, когато купи отбора на " Браун " и влезе като фабричен отбор. " Сребърните стрели " завоюваха шест следващи трофеи при водачите и конструкторите от 2014 година насам, в така наречен турбо-хибридна епоха. Първият интервал на компанията във Формула 1 е в интервала 1954-1955 година

Като евентуални купувачи се загатват имената на руснака Никита Мазепин и канадския милиардер Лорънс Строл.

Мазепин имаше интерес към покупката на " Форс Индия " през 2018 година, до момента в който Строл сега е притежател на този отбор, променяйки името му на " Рейсинг пойнт ". Канадецът е и татко на водача от Формула 1 Ланс Строл.

Очаква се " Мерцедес " да се отдръпна през 2021 година, когато ще има нови правила във Формула 1. Възможно е тогава Волф да поеме поста на изпълнителен шеф в " Либърти медия " и да управлява спорта.

" Тото желае да е квалифициран, в случай че " Мерцедес " изоставен Формула 1 и останат единствено като снабдител на мотори. Не мислите ли, че е необичайно, че от " Мерцедес " към момента не са подписали съглашението " Конкорд " за 2021 ", разяснява някогашният началник на спорта Бърни Екълстоун.

" Не виждам за какво от " Мерцедес " би трябвало да не престават да харчат толкоз доста пари, в случай че завоюваха всичко ", добави британецът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР