Мерцедес“ напомни как доминираше Формула 1 в последните години с

...
Мерцедес“ напомни как доминираше Формула 1 в последните години с
Коментари Харесай

„Мерцедес“ измете „Ферари“ в Барселона

„ Мерцедес “ подсети по какъв начин доминираше Формула 1 в последните години с безапелационна двойна победа в Гран при на Испания.

Люис Хамилтън поведе колоната на пистата „ Каталуня “ от самия старт и без особени провокации я закара до финала. Съотборникът му Валтери Ботас пък резервира гърба му от почетно разстояние, макар че сдаде втората позиция още на първия завой.

Себастиан Фетел избухна с нападателна маневра на старта и изскочи пред финландеца в опит да подгони Хамилтън и да се пребори за четвърта победа през сезона. Амбициите на звездата на „ Ферари “ при започване на гонката бяха попарени от Ромен Грожан („ Хаас ”), който се завъртя и се сблъска с Нико Хюлкенберг („ Форс Индия ”). В тях се натресе и Пиер Гасли ( “Торо Росо “), а на пистата се появи кола на сигурност. Така позициите бяха нормализирани, а „ Мерцедес “ получи късмет да резервира ресурса на гумите си и да приключи гонката единствено с една промяна.

Във „ Ферари “ взеха решение да рискуват и да вдигнат темпото на Фетел с две прекъсвания в бокса, само че проектът им се провали. Германецът излезе четвърти, само че по този начин и не съумя да догони Макс Верстапен, с цел да провокира за третото място. Още по-голяма покруса за „ скудерията “ бе отпадането на Кими Райконен. Ледения бе с вярната тактика с едно прекъсване, само че чисто новият му мотор, който му беше инсталиран особено за надпреварата, издъхна по средата на дистанцията.

Така Лудия Макс пък се качи на подиума макар ранния конфликт с Ланс Строл ( “Уилямс “) и завоюва безапелационно борбата със съотборника си в „ Ред Бул “ Даниел Рикардо в първата гонка след паметната им злополука в Баку. Австралиецът остана пети на близо минута зад Хамилтън. Малък мотив за наслада за локалните почитатели пък бяха класиранията в зоната на точките за Фернандо Алонсо („ Макларън “, 8-и) и Карлос Сайнц ( “Торо Росо ”, 9-и). Малко преди финала двукратният международен първенец насочи молитва за дъжд, който можеше да му завоюва още няколко позиции, само че небето не оправда упованията му.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР