Меркурий - най-малката и най-вътрешна планета в Слънчевата система, изнесе

...
Меркурий - най-малката и най-вътрешна планета в Слънчевата система, изнесе
Коментари Харесай

Северна Америка ще наблюдава следващия транзит на Меркурий през 2049 г.

Меркурий - най-малката и най-вътрешна планета в Слънчевата система , изнесе рядко небесно шоу в понеделник, когато мина сред Земята и Слънцето и сътвори дребно слънчево затъмнение. Светът ще следи идващия сходен театър през 2032 година, а Северна Америка - през 2049 година, оповестяват АП и ДПА.

Транзитът на Меркурий, както е известно събитието, продължи 5,5 часа, като опция да проследят цялото шоу получиха източните елементи на Съединени американски щати, Канада, Централна и Южна Америка. На други места по света, като се изключи Азия и Австралия, спектакълът беше следен отчасти.
 БГНЕС
Почитателите на небесните шоута следиха по какъв начин Меркурий се появява като дребна черна точка на фона на Слънцето с бинокли и телескопи със слънчеви филтри.
 БГНЕС-->
Събитието развълнува астрономите и феновете, защото се случва единствено към 13 пъти на в. Предишният пренос на Меркурий беше следен през 2016 година, напомня ДПА.
От стотици години учените употребяват сходни събития, с цел да изследват придвижването на планетите и звездите в космоса.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР