Меркурий напуска консервативният знак Козирог и влиза във Водолей на

...
Меркурий напуска консервативният знак Козирог и влиза във Водолей на
Коментари Харесай

Звездният път на Меркурий във Водолей

Меркурий напуща консервативният знак Козирог и влиза във Водолей на 8 януари, където ще остане по-дълго от нормалното - до 16 март поради своята назадничавост.

Меркурий ръководи нервната система, мозъка, който изпраща сигнали до всяка клетка в телата ни, интелекта, също по този начин ръководи дихателната и нервната система и функционалностите на говорене и слух. Меркурий подхожда на виталното дете, което бяга от една на друга страна, стреми се към другарство и опознаване и изследване на света. Меркурий, който е шеф на Близнаци, е благополучен да бъде във Водолей - това е като да си в къщата на непосредствен другар. Това време демонстрира оптималната независимост в областта на общуването. Хората стартират да се интересуват от нови неща във всички области на живота и активността.

Когато планетата премине в различен знак на зодиака, нейните качества са подложени на малко преструктуриране и тя се съорганизира с силите на планетата стопанин на този знак, в тази ситуация с Уран. Съзнанието в близко бъдеще може да генерира доста истински хрумвания, тъй като Уран е великият вълшебник на Вселената. По това време съзнанието на хората ще бъде обвързвано с силите на галактическото схващане.

Влизането на Меркурий в символ Водолей значи, че нашият метод на другарство и нашите мисли ще претърпят промяна. Най-накрая ще може да се диша свободно, без рестриктивните мерки и твърдите правила, които постановяваше Козирог. Меркурий във Водолей носи новаторски и напредничав метод на мислене. Идеи ще се появят в доста хора, основава се доста динамична интелектуална атмосфера за няколко седмици. Ще приказваме за нововъведения, открития, смяна на мисленето и настройките. Комуникацията ще стане освободена, мнозина ще желаят да вземат участие в дейностите на неофициални групи и организации.

Като цяло, Меркурий във Водолей ни дава опция да стартираме нов интелектуален път, да забележим живота по различен метод и да преоткрием себе си, като подхождаме към по-високо равнище на схващане, където е налице загуба на персонално его, достигайки умствена връзка с силата на колектива. Екологичните тематики също ще бъдат по-актуални: грижата за околната среда, отбраната на животните и растенията.

Ретроградният интервал стартира от 30 януари и ще продължи до 21 февруари.

С Ретрограден Меркурий не е добре да се подхващат нови дейности, да сключвате контракти, да кандидатствате за работа, за виза, да се обработват значими документи или нещо сходно. Във времето, когато ще е назадничав Меркурий би трябвало да използваме опцията да преразгледаме нашите хрумвания, да се съсредоточим, защото силата ни отдалечава от същинските ни цели. Водолей е единадесетия знак и е обвързван с единадесети дом - другари и огромни организации. С Меркурий в ретроградно придвижване в този знак е всекидневно да се срещаме с другари от предишното, някогашни сътрудници или хора, с които сме споделили време и хрумвания за задачите на обществената работа. Енергията на Меркурий във Водолей ни кани да преоткрием себе си.

Този пренос е хубав миг да се вкара нов метод, по който да се отнасяме към другите, да научим нещо ново, да се намерят нови другари, за нови креативен планове, да се употребява мозъка за решение на обстановки, които се нуждаят от внимание, да намерим цел и да й служим, да бъдем отворени за нови благоприятни условия, да стартираме нови привички.

Включете повече синьо във вашето всекидневие: Синьото се отнася до Меркурий и Уран (владетел на Водолей). Сините трептения издигат съзнанието в царството на духа и по този начин се употребяват в духовното излекуване, медитация и религиозни служби. Синьото има успокояващи трептения и оказва помощ да се лекува и да се отпусне нервната система. Синьото се свързва с гърлената чакра и с художественото ентусиазъм и мъдрост.

Камъни–минерали, които предизвикват умствената изясненост и спомагат за фиксиране на силата на мозъка:

Ахат - е непрогледен, появява се в доста форми. Цветовете му варират от червеникаво кафяво, оранжево и жълто, до охра, сиво и кафяво. Ахат е прочут, че оказва помощ за изостряне на зрението, осветление на мозъка и сладкодумство. В фамилния живот подарява мир и обич, усъвършенства взаимоотношенията сред сътрудниците, оказва помощ на хората да вземат оптимални решения. В прахообразна форма, прибавен към ябълков сок се употребявал в предишното като средство против лудостта, а амулети от ахат са били употребявани против ухапвания от змии, парализа и психологични болести.

Тигрово око - цветът на този камък варира от златисто жълто до земни, мрачно кафяви тонове. В него е заложена сила с високи трептения. Премахва умората, раздразнителността, подкрепя трезвото мислене и взимане на вярното решение. По този метод има способността да оказва помощ на умствените сили. Настройва съзнанието за работа, оказва помощ да се оправим със страха от смяната. Тигрово око също е обвързвано със слънцето и слънчевия сплит, заради мощно златистия цвят. Камъкът е потребен за хора без воля, които наподобява са отвън времето.

Аспекти на Меркурий:

На 9 януари и 10 февруари Меркурий е в площ с Марс – В този интервал следва да се ревизира дали са в редовност кабелите и вероятни източници за пожар на работното място и оборудването. Пазете се от нападателни водачи по пътищата. Бъдете деликатни и пазете ръцете и пръстите от рани и изгаряния. Освен това е допустимо да изпитате главоболие и нервно напрежение. Споровете и различията постоянно са присъщи за това време. Въпреки евентуалните проблеми, този интервал се характеризира с изобилна и стимулираща сила. Не е удобно за подписване на покупко-продажби, нито за хирургични интервенции.

На 10 януари Меркурий съвпад със Сатурн – изисква да бъдем дисциплинирани и проведени.

На 11 януари; 14 февруари и 5 март Меркурий съвпад с Юпитер – основава положителна конфигурация, податливост да се поемат опасности, само че също по този начин носи наклонност към преувеличаване на опциите и силите. Подходящо време за нови многообещаващи запознанства с потребни хора. Много нова информация, уголемява философските възгледи, появяват се забавни концепции и хрумвания. Добро време за пътешестване.

На 12 януари Меркурий площ с Уран – аспект на непредвидените неща - непредвидени вести, визити или събития могат да нарушат проектите, да донесат безпокойствие, да основат нервно напрежение, главоболие, бодърствуване.

На 13 февруари Меркурий съвпад с Венера – благоприятства общуването с обичани хора, близки, познати, дами, настоятелен сътрудници, за говорене пред аудитория, за реклама, за среща с изкуството, музика и развлечения. Нагласата към света е „ карай я по-леко”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР