Мерките за стимулиране на потребителското търсене, които в миналото се

...
Мерките за стимулиране на потребителското търсене, които в миналото се
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Тази криза е различна от всички останали

Мерките за стимулиране на потребителското търсене, които в предишното се използваха за възобновяване на стопанската система, няма да са ефикасни за превъзмогване на сегашната рецесия, която е провокирана от пандемията от ковид, това съобщи през днешния ден ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева.

" Тази рецесия е друга от всички предходни " - уточни Георгиева в изявление за Японската социална телевизия, представено от Българска телеграфна агенция.

Сегашната рецесия е в областта на публичното опазване на здравето и по тази причина ограниченията за стимулиране на търсенето, които се вземаха в предишното, този път няма да доведат до възобновяване на стопанската система.

Шефката на МВФ означи също по този начин, че страните би трябвало да подхождат деликатно към възобновяването на икономическата активност, с цел да предотвратят заплахата от по-широко заразяване на популацията.

Трябва да се сформира лист на цели (за възобновяване), където рискът от заразяване остава невисок, като се стартира с предприятията с развита система за автоматизация на производството, уточни тя.

На 9 април Георгиева предизвести, че през 2020 година светът може да се сблъска с най-големия стопански спад от Голямата меланхолия през 30-те години на предишния век.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР