Мерките за социално дистанциране в Германия ще бъдат удължени до

...
Мерките за социално дистанциране в Германия ще бъдат удължени до
Коментари Харесай

Германия удължи мерките за социално дистанциране до 19 април

Мерките за обществено разграничаване в Германия ще бъдат удължени до края на почивните дни към Великденските празници. Това съобщи канцлерът Ангела Мерекл по време на диалог с водачите на немските провинции.

Така ограниченията, които трябваше да изтекат на 5 април, ще бъдат удължени до 19 април, съобщи DW.

„ За пандемията няма почивка “, сподели Меркел, откакто разгласи решението.

По-рано денем тя съобщи, че обстановката може да се утежни доста, в случай че ограниченията бъдат анулирани прибързано.

„ Ще бъде доста по-лошо, в случай че го създадем прекомерно рано. Все още сме надалеч от задачата, която би трябвало да реализираме “, поясни канцлерът.

82-милионното население на Германия е получило насоки да „ ограничи до безспорен най-малко контакта си с хора, отвън членовете на семейството, в това число и по време на Великденските празници “, оповестява ДПА, базирайки се на дубликат от диалог на Меркел с водачите на федералните провинции.

Германците също по този начин са посъветвани  да се откажат от пътуванията и визитите на родственици по време на почивните дни. Ограниченията важат и за църковните служби.

Меркел съобщи още, че схваща, че Великденските празници нормално са време, което хората прекарват със своето семейство или употребяват за по-дълги ваканции, само че подчертана, че „ нещата би трябвало да бъдат разнообразни тази година “.

Настоящите ограничаващи ограничения в Германия ще бъдат преразгледани още веднъж на 14 април, добави тя.

Меркел също по този начин изрази поддръжка за основаването на мобилно приложение за следене на ковид, което да е в помощ на инфектираните хора и да осведоми тези, които би трябвало да се тестват.

От преписката от диалога се схваща още, че федералното държавно управление и управниците на обособените провинции са постигнали единодушие, че хората не би трябвало да бъдат задължавани да носят маски на публични места.

Това обаче не значи, че те не би трябвало да съблюдават другите ограничения за обществено разграничаване, които включват възбрана за събирането навън на повече от двама души на едно място, с изключения на фамилии и хора, които живеят в един апартамент или къща., както и поддържане на разстояние сред обособените хора от 1,5 метра.

В същото време прилежаща Австрия вкара наложително носене на маски в магазините и аптеките.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР