Мерките за сигурност в Минск, където днес се гласува за

...
Мерките за сигурност в Минск, където днес се гласува за
Коментари Харесай

Беларус гласува при засилени мерки за сигурност и проблеми с интернет

Мерките за сигурност в Минск, където през днешния ден се гласоподава за президент, са засилени, а изборите, протичат в напрегната конюнктура, отбелязва Франс прес. Съобщава се и за компликации в достъпа до интернет, по-специално до обществените мрежи, месинджърите и новинарските уеб сайтове, близки до опозицията.

Организация на обединените нации следи за спазването на правата на индивида по време на изборите в Беларус

На редица входове към столицата са сложени полицейски КПП-та и придвижването се прави единствено в едно платно, оповестиха очевидци. Там са ситуирани и въоръжени бойци с бронетранспортьори.
Около редица административни здания в центъра на Минск са сложени заграждения, а паркирането е неразрешено. Засилени са и полицейските патрули в региона.

Местни поданици и публицисти от Агенция Франс Прес срещат компликации с интернет, по-специално с влизането в новинарски уеб сайтове, близки до опозицията като Tut.by и Radio Liberty. Недостъпен е уеб сайтът на неправителствената организация "Честние люди ", която следи изборите, също и уеб сайтът на локалната ЦИК.

Други консуматори осведомят за доста закъснение на връзката с ЮТюб и Телеграм, а също и за липса на връзка с някои частни виртуални мрежи (Ви Пи Ен).

Редица обществени мрежи и Телеграм не работят в Беларус, има проблеми и с връзката с Ви Пи Ен, съобщи и сътрудник на ТАСС. Междувременно беларуският център за реагиране при компютърни произшествия заяви за записана нощес вълна от DDoS-атаки против държавни интернет запаси, показва организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР